Ödüllü vadeli işlem yarışması başlıyor

Ödüllü vadeli işlem yarışması başlıyor

Borsa İstanbul, ödüllü vadeli işlem yarışması düzenliyor. Ödüllü yarışma 5 Mayıs ile 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

A+A-

Borsa İstanbul, ödüllü vadeli işlem yarışması düzenliyor. VİOP’ta işlem yapmanın ve türev ürünler kullanarak portföy yönetmenin tanıtımına katkı için düzenlenen yarışma 5 Mayıs ile 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Katılımcılar yarışmaya , http://viops.borsaistanbul.com adresinden kayıt yaptırabilecekler. Yarışma süresince, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) işlem gören sözleşmeler gerçek fiyatları ile alınıp satılabilecek. Yarışmacılar söz konusu işlemleri ile performanslarını ölçebilecek. 4 hafta sürecek yarışmada, her katılımcı 100 TL sanal para ile işlem yapmaya başlayacak.

Vadeli işlem piyasalarında işlem yapmanın tecrübe edileceği yarışmada, bütün emirler gerçek piyasada olduğu gibi seans saatleri içinde yapılacak. Böylece katılımcılar gerçek piyasanın tüm risklerini ve fırsatlarını test etmiş olacak.

Yarışma sonunda doğru pozisyon alarak en yüksek kazancı elde eden katılımcı Haziran 2014’te Londra’da düzenlenecek International Derivative Expo fuarına gidiş-dönüş uçak bileti, konaklama ve giriş davetiyesinden oluşan katılım hakkı elde edecek. İkinci ve üçüncüler ise tablet PC ile ödüllendirilecek. Yarışma sonunda ilk üç sıra içine giremese de en yüksek kazancı elde eden 1 üniversite öğrencisi de ödül alacak. Eşitlik durumunda en fazla işlem yapan katılımcı yarışmayı kazanmış sayılacak.

Dört hafta sürecek yarışmada her Cuma günü Borsa İstanbul VİOP Grup Müdürü Muammer Çakır, CNBC-e TV’de portföy değerlendirmesi yapacak ve geçici sonuçları açıklayacak.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.