Olaฤanรผstรผ halin (OHAL), 19 Temmuz 2017 รarลamba gรผnรผnden geรงerli olmak รผzere 3 ay sรผreyle uzatฤฑlmasฤฑna iliลkin Baลbakanlฤฑk tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
AK Parti Hatay Milletvekili Hacฤฑ Bayram Tรผrkoฤlu, tezkereyle ilgili ลahsฤฑ adฤฑna yaptฤฑฤฤฑ konuลmada, 15 Temmuz darbe giriลimine ve รผlkenin terรถr รถrgรผtlerine karลฤฑ verdiฤi mรผcadeleye iลaret ederek OHAL uygulamasฤฑnฤฑn bรถyle bir ortamda zorunluluk olduฤunu belirtti.
Hakkari Yรผksekova’da terรถr รถrgรผtรผ PKK’nฤฑn hain saldฤฑrฤฑsฤฑ sonucu 4’รผ aฤฤฑr 17 askerin yaralandฤฑฤฤฑ haberini aldฤฑklarฤฑnฤฑ sรถyleyen Tรผrkoฤlu, yaralฤฑ askerlere Allah’tan acil ลifa dileklerinde bulundu.
CHP Tunceli ฤฐl Baลkanฤฑ Ali Rฤฑza Gรผder’in, terรถr รถrgรผtรผ PKK tarafฤฑndan ลehit edilen รถฤretmenle ilgili sรถzlerinin salondakileri gรถzyaลlarฤฑna boฤduฤunu ifade eden Tรผrkoฤlu, “Bu baลkanฤฑmฤฑzฤฑn davranฤฑลฤฑnฤฑn hepimize, CHP’ye, HDP’ye ve tรผm insanlฤฑk alemine รถrnek olmasฤฑnฤฑ diliyorum.” ifadelerini kullandฤฑ.
Tรผrkoฤlu, darbe giriลiminin yaลandฤฑฤฤฑ gece TBMM’nin de bombalandฤฑฤฤฑnฤฑ, saat 02.30 sฤฑralarฤฑnda kendisi ve ailesinin de atฤฑlan bu bombalar sฤฑrasฤฑnda yara aldฤฑฤฤฑnฤฑ dile getirdi.
“Gazi Meclisin gazi milletvekili ve gazi ailesi olma ลerefine nail olduk.” diyen Tรผrkoฤlu, ลunlarฤฑ kaydetti:
“15 Temmuz’da aziz milletimiz eลsiz bir destan yazmฤฑลtฤฑr. Milletimizin amansฤฑz mรผcadelesiyle รผzerimize รงullanan bu FETร sรผrรผsรผ tarih sahnesinden bir daha kalkmamak รผzere yerle bir edilmiลtir. Bugรผn o hainler adalet รถnรผnde hesap vermektedirler. Yaลanฤฑlan sรผreรง olaฤan bir sรผreรง deฤildir. Dรผnyada eลine rastlanฤฑlmayan bu hain ve alรงak darbe giriลiminin mรผsebbibi FETร ile mรผcadelede de olaฤanรผstรผ tedbirler almak zaruri bir gerekliliktir. Bu tedbirlerin de en ehemmiyetlisi ลรผphesiz olaฤanรผstรผ haldir. OHAL sฤฑkฤฑyรถnetim deฤildir. OHAL, demokrasinin daha iyi iลleyebilmesi iรงin devleti etkin kฤฑlma adฤฑna baลvurulan bir yรถntemdir. Devletin ayakta kalmasฤฑ iรงin ne gerekiyorsa yapฤฑlmalฤฑdฤฑr. Terรถrle mรผcadelede yรผrรผtรผlen etkin mรผcadele ile aydฤฑnlฤฑk yarฤฑnlara kararlฤฑ ลekilde yรผrรผnecektir.”
Konuลmalarฤฑn ardฤฑndan, OHAL’in 19 Temmuz 2017 รarลamba gรผnรผ saat 01.00’den geรงerli olmak รผzere 3 ay sรผreyle uzatฤฑlmasฤฑna iliลkin Baลbakanlฤฑk tezkeresi, yapฤฑlan oylamada kabul edildi.







