ÖİB, piyasa yapıcısı gibi

ÖİB, piyasa yapıcısı gibi

Özelleştirme programında bulunan şirketlerin Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından alınıp satılabilecek.

A+A-

Özelleştirme programında bulunan şirketlerin Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından alınıp satılabilecek.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına göre, 4046 sayılı Kanun'un 3.Maddesinin son fıkrası hükmü gereğince özelleştirme programında bulunan şirketlerin hisse senetlerinden Borsa İstanbul AŞ'de (BİAŞ) işlem görenlerinin ÖİB tarafından gerekli görülen hallerde Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Borsa usul ve esasları çerçevesinde BİAŞ'ta alım satımının yapılabilmesi karara bağlandı.

Açıklamada, bu yılın sonuna kadar yapılacak uygulamalarda 2 milyar TL'ye kadar olan alım satımlar için nihai devir işlemlerinin onaylanması husunda ÖİB'in yetkili kılınmasına karar verildiği belirtilerek, ''Bu karardaki parasal sınırların, işlemlerin seyrine göre İdare'nin teklifi üzerine gerektiğinde Kurulumuz tarafından yeniden tespit edilmesine karar verilmiştir" denildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.