Okmeydanı'nda olaylar büyüyor

Okmeydanı'nda olaylar büyüyor

İstanbul Okmeydanı'nda dün başlayan ve cemevi bahçesinde cenaze için bekleyen Uğur Kurt'un polisin açtığı ateş sonrası hayatını kaybetmesiyle büyüyen olaylar gece boyunca devam etti

A+A-

Okmeydanı'nda dün Soma faciasını ve Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden gruba yönelik polis müdahalesi sırasında başından ağır şekilde yaralanan Uğur Kurt hastanede hayatını kaybederken; gece boyunca olayı protesto eden göstericilerle polis ekipleri arasında yaşanan olaylarda iki sivil ve yedi emniyet mensubu yaralandı.

Okmeydanı'nda dün Soma faciasını ve Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden 10-15 kişilik gruba polisin müdahalesi sırasında Uğur Kurt başından ağır yaralanırken, atılan molotof kokteyli sonucu iki de polis yaralanmıştı.

Kurt, kaldırıldığı Okmeydanı Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Kurt'un ölüm haberini doğruladı.
Kurt'un yaralanmasından sonra başlayan gerginlik, gece boyunca Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Sancaktepe'de devam etti.

Akşam saatlerinden itibaren göstericiler ile polis ekiplerinin karşı karşıya geldiği Okmeydanı'nda, iki ayrı grup polislere havai fişek, molotof ve el yapımı parça tesirli bomba atmaya başladı. Polisler de gruba gaz bombaları ve tazyikli suyla karşılık verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,akşam saatlerinde Okmeydanı'nda güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerine el yapımı parça tesirli üç adet el bombası atıldığı belirtilerek; biri ağır olmak üzere iki sivilin, bir emniyet müdürü ve altı polis memurunun yaralandığı ifade edildi. Gözünden yaralanan bir vatandaşın durumunun ağır olduğu, yaralı polislerden birinin de ayağından silahla vurulduğu kaydediliyor.
Uğur Kurt’un yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olaya savcılığın el koyduğu ve polislerin kullandığı silahların balistik incelemesinin yapılacağı öğrenildi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.