Okmeydanı'nda ölü sayısı 2'ye yükseldi

Okmeydanı'nda ölü sayısı 2'ye yükseldi

Okmeydanı'nda dün başlayan ve cemevinde bir vatandaşın hayatını kaybetmesiyle tansiyonun yükseldiği olaylarda bir kişi daha hayatını kaybetti

A+A-

Okmeydanı'nda dün Soma faciasını ve Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden gruba yönelik polis müdahalesi sırasında bir vatandaşın başından aldığı yarayla hayatını kaybetmesinin ardından, bölgede dün gece geç saatlere kadar göstericilerle polis arasında süren çatışmalar sırasında ağır yaralanan bir kişi daha hayatını kaybetti.

Böylece olaylar sırasında ölenlerin sayısı ikiye yükselirken; biri sivil, sekizi emniyet mensubu olmak üzere dokuz kişi ise yaralandı.

Okmeydanı'nda dün Soma faciasını ve Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden 10-15 kişilik gruba yönelik polis müdahalesi sırasında başından ağır şekilde yaralanan Uğur Kurt hastanede hayatını kaybetti.

Kurt'un yaralanmasından sonra başlayan gerginlik, gece boyunca Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Sancaktepe'de devam etti.

Akşam saatlerinden itibaren göstericiler ile polis ekiplerinin karşı karşıya geldiği Okmeydanı'nda, iki ayrı grup polislere havai fişek, molotof ve el yapımı parça tesirli bomba atmaya başladı. Polisler de gruba gaz bombaları ve tazyikli suyla karşılık verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden dün gece yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Okmeydanı'nda güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerine el yapımı parça tesirli üç adet el bombası atıldığı belirtilerek; biri ağır olmak üzere iki sivilin, bir emniyet müdürü ve altı polis memurunun yaralandığı ifade edilmişti.

Okmeydanı'ndaki olaylarla ilgili değerlendirmede bulunan ve açıklamaları televizyonlarda canlı yayınlanan Mutlu, "Ağır yaralanan bu vatandaşımız da maalesef az önce vefat etti" dedi.

Mutlu, yüzüne isabet eden parça tesirli materyal sonucunda hayatını kaybeden kişinin kimliğinin henüz belirlenemediğini söyledi.

Okmeydanı'ndaki bombalı saldırı sonucu, yedi polis memurunun parçaların isabet etmesi sonucu muhtelif yerlerinden yaralandığını belirten Mutlu, ayrıca bir polis memurunun da daha sonra ayağından tabancı ile yaralandığını söyledi.

Mutlu, "Toplam yaralı sayımız, memurlar itibariyle sekiz. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın yanında bir vatandaşımız daha vardı, onun durumu hayati tehlike arz etmiyor. Onu da yaralılarımız arasına kattığımızda biri sivil, toplam dokuz yaralımız var" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.