Olumlu hava faizi de etkiliyor

Olumlu hava faizi de etkiliyor

Gelişmekte olan ülke piyasalardaki olumlu hava yurtiçinde faizin kısmen de olsa gerilemesine neden oluyor

A+A-

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne, önceki kapanışa göre azalarak yüzde 10,72 seviyesinden başladıktan sonra yüzde 10.65 seviyesine kadar geriledi.

Dün yüzde 10,98 seviyesinden açılış yapan gösterge tahvilin faizi düşüşe geçerek günü yüzde 10,83 seviyesinden tamamlamıştı.

Bugün güne yüzde 10,72 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, en düşük yüzde 10,65'i gördükten sonra şu dakikalarda yüzde 10,69 seviyesinde işlem görüyor. 10 yıllık tahvilin bileşik faizi ise yüzde 10 sınırına kadar geriledikten sonra yüzde 10,05 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, gelecek dönemde ABD’de açıklanacak verilerin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarının azaltım sürecini daha uzun süreye yayabileceği beklentisini güçlendirmesi halinde gelişmekte olan ülkelere girişlerin canlı kalmaya devam edebileceğini belirtiyor.

Bu süreçte gösterge tahvil getirisinin hareketlerinde yüzde 10,50-11 bandındaki hareketlerin etkili olabileceğini ifade eden analistler, kısa vadede tahvil-bono piyasası açısından cuma günü ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin takip edileceğini kaydediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.