Ons altın 1000 dolara kadar gerileyebilir

Ons altın 1000 dolara kadar gerileyebilir

Altın piyasasında söz sahibi olan İsviçreli Credit Suisse, altının ons fiyatının bu yıl 1000 dolara kadar gerileyeceğini söyledi. Doların bu seviyelerini bu seviyesini koruması durumunda bu tahminle çeyrek altın da 120 TL'ye gerileyecek

A+A-

Altın piyasasında söz sahibi olan İsviçreli Credit Suisse, altının ons fiyatının bu yıl 1000 dolara kadar gerileyeceğini söyledi. Doların bu seviyelerini bu seviyesini koruması durumunda bu tahminle çeyrek altın da 120 TL'ye gerileyecek.

Credit Suisse’in altın uzmanı Tom Kendall, küresel ekonominin bataklıktan çıkmayı başarması durumunda, altının ons fiyatının bu yıl 1000 dolara gerileyeceğini söyledi. Kendall, “Altın fonları gelen paraların bu yıl kısa vadeli yatırımlar olduğunu görüyoruz. Kalıcı yeni yatırımlar gelmiyor. Evet bu süreçte altının onsunun 1300 dolara çıktığını görürsek buna şaşırmam ama bu yukarı yönlü hareketlilik yakın gelecekte tam tersi bir yön izleyecek. Bence bu yılın bir zamanına altının onsunun 1000 doları test edeceğini düşünmek oldukça gerçekçi” dedi.

Düşüş ikinci yarı başlayacak

Kendall, altındaki düşüşün yılın ikinci yarısında başlayacağını belki de 2014’ün dördüncü çeyreğinde görüleceğini belirtti. Kendall’ın tahmini oldukça iddialı çünkü altının onsu en son 2009 sonbaharında 1000 doları gördü. Altın dün son 3 ayın en yüksek seviyesine çıkan altın, Fed Başkanı Janet Yellen’ın açıklamalarının ardından geriledi. Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda 1285 dolardan işlem görüyor.

Altının ons fiyatı 3 ayın zirvesinde

ğÖte yandan uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 3 ayın zirvesine çıkarak 1.295,40 dolara ulaştı. Geçen hafta ABD'de beklentilerin altında gelen tarım dışı istihdam verisi ve Çin piyasalarının tatil dönüşünden destek bulan altın fiyatı, yılbaşından bu yana devam eden kısa vadeli yükseliş trendi içindeki hareketini sürdürüyor.

Altının ons fiyatı, analistlerin güçlü direnç seviyesi olarak nitelendirdikleri 1.270 doları aşmasının ardından, bugün, 8 Kasım 2013'ten bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 1.295,40 dolara yükseldi. Analistler, altının ons fiyatında önemli direnç seviyesi olan 1.270 doların aşılması ile alımların güçlendiğini, kısa vadede 1.307 dolar seviyesinin önemli bir direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.