ยป TSฤฐ 15:00 ORHANELI VE TUNCBILEK SANTRALLERI OZELLESTIRMESI IHALESINI 521 MILYON DOLARLA CELIKLER KAZANDI
ยป TSฤฐ 14:49 ORHANELI VE TUNCBILEK OZELLESTIRME IHALESINDE ACIK ARTIRMA 463,8 MILYON DOLARDAN BASLADI
ยป TSฤฐ 14:46 ORHANELI VE TUNCBILEK SANTRALLERI OZELLESTIRMESINDE ALSIM/ALARKO ELENDI
ยป TSฤฐ 14:43 ORHANELI VE TUNCBILEK SANTRALLERI OZELLESTIRMESINDE BEREKET ENERJI ELENDI
Orhaneli ve Tunรงbilek Termik Santralleri ile Bursa Linyitleri ฤฐลletmesi tarafฤฑndan kullanฤฑlan taลฤฑnmazlarฤฑn รถzelleลtirme ihalesinin nihai pazarlฤฑk gรถrรผลmesi bugรผn saat 14:30’da yapฤฑlacak.
รzelleลtirme ฤฐdaresi Baลkanlฤฑฤฤฑndan (รฤฐB) yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, Elektrik รretim Aล’ye ait Orhaneli ve Tunรงbilek Termik Santralleri, Soma Elektrik รretim ve Ticaret Aล’ye (SEAล) ait Bursa Linyitleri ฤฐลletmesi (BLฤฐ) tarafฤฑndan kullanฤฑlan taลฤฑnฤฑrlar, Orhaneli ve Tunรงbilek Termik Santralleri ile BLฤฐ tarafฤฑndan kullanฤฑlan taลฤฑnmazlar “varlฤฑk satฤฑลฤฑ” yรถntemi ile ayrฤฑca ilgili maden ruhsatlarฤฑ ve bu ruhsatlarฤฑn kapsadฤฑฤฤฑ maden sahalarฤฑ da “iลletme hakkฤฑnฤฑn verilmesi” yรถntemi ile bรผtรผn halinde รถzelleลtirilecek.
รzelleลtirme ฤฐdaresi Baลkanlฤฑฤฤฑ, Orhaneli ve Tunรงbilek santralleri รถzelleลtirme ihalesine baลvuran ลirketlerin รถnyeterlilik kriterlerini karลฤฑladฤฑklarฤฑnฤฑ aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ
Bu santrallerin รถzelleลtirilmesine iliลkin ihale sรผrecinde Bereket Enerji, Alsim Alarko, รelikler ve Konya ลeker รถn yeterlilik baลvurusunda bulunmuลtu.
ฤฐHALE 521 MฤฐLYON DOLARA รELฤฐKLER ฤฐNลAAT’IN







