Ortaklık olmadı, hisseler taban

Ortaklık olmadı, hisseler taban

Tesco Kipa, hakim ortağı Tesco PLC'nin Türkiye'de farklı şirketlerle yaptığı olası ortaklık görüşmelerinin anlaşmaya varmadan sona erdiğini açıklarken, Tesco Kipa hisseleri ilk seansı yüzde 9.46 kayıpla taban fiyattan kapattı.

A+A-

Organize perakende şirketi Tesco Kipa, hakim ortağı Tesco PLC'nin Türkiye'de farklı şirketlerle yaptığı olası ortaklık görüşmelerinin anlaşmaya varmadan sona erdiğini açıklarken, Tesco Kipa hisseleri ilk seansı yüzde 9.46 kayıpla taban fiyattan kapattı.

İngiliz Tesco PLC'den yapılan açıklamada da, "Tüm işlerimizden değer yaratmaya bağlıyız ve Kipa için; işimizin merkezine odaklanan, sermaye harcamalarını minimize eden ve kârlılığı artıran planlarımıza hız vererek bunu en iyi şekilde başarabileceğimize inanıyoruz" denildi.

Ağırlıklı olarak Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve 192 mağazası bulunan Tesco Kipa, ana hissedarı Tesco PLC'nin Türkiye'de farklı şirketlerle farklı opsiyonlara yönelik görüşmelerin ilk evresinde bulunduğunu Şubat ayında açıklamıştı.

Basında yer alan haberlerde, İngiltere'de düşen satışları nedeniyle baskı altında olan Tesco'nun Türkiye'deki operasyonlarını Migros ile birleştirmek için görüştüğü belirtilmiş ancak bu şirketler tarafından doğrulanmamıştı.

Tesco PLC de son olarak 16 Nisan'da yaptığı açıklamada Türkiye'deki faaliyetlerinin sıkı rekabetten etkilendiğini ve zarar yapan dokuz mağazayı kapattığını, buna karşın Türkiye'nin Tesco için odak pazar olarak kalmaya devam ettiğini duyurmuştu.

KAP verilerine göre Tesco Kipa, 1 Mart 2013-28 Şubat 2014 tarihleri arasındaki mali yılında bir önceki yıla göre 2.2 kat artışla 630.15 milyon lira net zarar açıkladı. Tesco Kipa'nın satış gelirleri mali yılının son çeyreğinde yüzde 4.46 artışla 585.2 milyon lira olarak gerçekleşti.

Migros hisseleri de düşüşte

Daha önce basındaki haberlerde Tesco Kipa'yla ilişkilendirilen Migros'un hisselerinde de sert düşüş yaşandı. Migros hisseleri BIST 100'ün yüzde 0.34 düşüşle kapattığı ilk seansı yüzde 4.28 kayıpla 20.10'dan kapattı

Dünkü kapanış fiyatları itibariyle Mayıs ayı başından bu yana Migros hisseleri yüzde 10.53, Tesco Kipa hisseleri ise yüzde 14.73 yükseliş ile aynı dönemde yükselişi yüzde 6.6 olan BIST 100 endeksinin üzerinde performans göstermişlerdi.

Migros'un ana hissedarı BCPartners, JP Morgan ve Bank of America'ya Migros'ta stratejik seçeneklerin incelenmesi için yetki vermişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.