Otomotiv devi yüzlerce çalışanının işine son veriyor

Otomotiv devi yüzlerce çalışanının işine son veriyor

Otomotiv devi GM, Michigan'daki iki fabrikasında 1.300 işçiyi işten çıkaracak.

A+A-

General Motors Perşembe günü yaptığı açıklamada Ocak ayı başında Michigan'daki iki otomobil fabrikasında çalışan 1.300 işçiyi işten çıkaracağını duyurdu.

ABD'nin en büyük otomobil üreticisi, Chevrolet Bolt EV'nin üretimine son veren ve 2025'in sonlarında başlayacak elektrikli kamyon üretimi için dönüştürülen Orion Montaj tesisinde 945 işçinin işten çıkarılacağını söyledi. GM, Orion'da Bolt'un nihai üretiminin önümüzdeki hafta yapılacağını söyledi.

Lansing Grand River fabrikasındaki toplam 1.400 işçiden 350'si Chevrolet Camaro üretiminin sona ermesi nedeniyle işten çıkarılacak, ancak fabrika Cadillac CT4 ve Cadillac CT5'i üretmeye devam edecek. GM, etkilenen saatlik çalışanlara diğer fabrikalarda pozisyon teklif edileceğini söyledi.

GM Ekim ayında Orion fabrikasında elektrikli kamyonet üretimini bir yıl ertelediğini açıkladı, dolayısıyla işten çıkarma bu fabrikadaki tüm üretim işçilerini etkiliyor. Detroitli otomobil üreticisi, elektrikli Chevrolet Silverado ve GMC Sierra'nın üretimine Detroit banliyösündeki fabrikada 2024 yılının sonlarında başlamayı planlıyordu.

GM CEO'su Mary Barra, gecikmenin otomobil üreticisine "kamyonları daha verimli ve daha ucuza üretecek ve dolayısıyla daha kârlı hale getirecek mühendislik ve diğer değişiklikleri yapma" olanağı sağlayacağını söyledi.

2035'e kadar gazla çalışan araç satışını durdurma sözü veren GM, Ekim ayında 2022'den 2024 ortasına kadar 400.000 elektrikli araç üretme hedefinden vazgeçtiğini açıkladı.

GM'nin rakibi Ford (F.N) Ekim ayında F-150 Lightning EV'yi üreten fabrikasında bir vardiyayı geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Ford bu hafta tedarikçilere 2024 yılında Ocak ayından itibaren haftada yaklaşık 1.600 elektrikli F-150 Lightning EV kamyon üretmeyi planladığını söyledi, bu da daha önce planladığı 3.200'ün kabaca yarısı.

İlgili Haberler