Kovid-19 sรผreciyle zorlu bir dรถnemden geรงen otomotiv sektรถrรผnde ilk 6 ay sonuรงlarฤฑ aรงฤฑklandฤฑ. Kฤฑyasฤฑya rekabetin yaลandฤฑฤฤฑ sektรถrde yerli รผreticiler รถn plana รงฤฑktฤฑ. 20 yฤฑldan bu yana lider olan Renault, binek otomobillerde lider olurken, toplam satฤฑลlarda ise Fiat birinci sฤฑrada yerini aldฤฑ.
5 ARAรTAN 1โฤฐ FฤฐAT MARKALI
Yerli รผretici Fiat yฤฑlฤฑn ilk altฤฑ ayฤฑnda 39 bin 557 adet binek ve hafif ticari araรง satฤฑลฤฑ gerรงekleลtirerek yรผzde 15,6 pazar payฤฑ elde etti. Baลarฤฑsฤฑnฤฑ Haziranโda da sรผrdรผren marka, 14 bin 611 adet otomobil ve hafif ticari araรง satฤฑลฤฑyla ayฤฑ lider olarak tamamladฤฑ.
Fiatโฤฑn Haziran ayฤฑndayรผzde 20,6 pazar payฤฑ elde ettiฤini vurgulayan Marka Direktรถrรผ Altan Aytaรง, โTรผrkiyeโde satฤฑlan her 5 araรงtan 1โinin Fiat markalฤฑ olmasฤฑndan memnuniyet duyuyoruzโ dedi. Altan Aytaรง, โEgea, lansmanฤฑndan bugรผne 200 bin adedin รผzerinde, 2020 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk altฤฑ aylฤฑk dรถneminde ise 24 bin 778 adetlik satฤฑล rakamฤฑna eriลti.Gรถrdรผฤรผ yรผksek mรผลteri talebi ve satฤฑล performansฤฑyla otomobil pazarฤฑnda tek baลฤฑna yรผzde 12,2โlik pazar payฤฑna ulaลtฤฑโ dedi.
MEGANE SEGMENTฤฐNฤฐN YรKSELEN YILDIZI
2020 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk 6 ayฤฑnda Renault, toplam pazarda gerรงekleลtirdiฤi 37 bin 444 satฤฑล adedi ile 14,7 pazar payฤฑ elde etti. Renault, 36 bin 305 satฤฑล adedi ve 17,8 pazar payฤฑ ile binek otomobil pazarฤฑnฤฑn lideri oldu. Tรผrkiyeโde en รงok satฤฑlan model sฤฑralamasฤฑnda ilk 3 modelden 2โsi OYAK Renault Fabrikalarฤฑโnda รผretilen Clio HB ve Megane Sedan oldu. Yeni Clio HB, ลubat ayฤฑndaki lansmanฤฑndan bu yana kฤฑsa sรผrede 10 bin 659 satฤฑล adedi kaydetti. 2020 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk altฤฑ ayฤฑnda elde ettiฤi 14 bin 46 adet satฤฑล adedi ile Megane Sedan ise 22,1 segment payฤฑ elde etti.
CLฤฐO YOฤUN TALEP ALIYOR
Binek otomobil pazarฤฑndaki sรผrdรผrรผlebilir baลarฤฑlarฤฑnฤฑn altฤฑnฤฑ รงizen Renault Mais Genel Mรผdรผrรผ Berk รaฤdaล, โYฤฑlฤฑn baลฤฑnda Tรผrkiye pazarฤฑna sunduฤumuz Yeni Clio HB modelimiz, rakamlarฤฑn da kanฤฑtladฤฑฤฤฑ gibi mรผลterilerimiz tarafฤฑndan bรผyรผk bir talep gรถrรผyor. Tรผrkiyeโnin en รงok tercih edilen ilk รผรง modelinin ikisi Renault markasฤฑna ait. ฤฐhracatฤฑn lokomotif sektรถrรผnde yerli รผretim yapan bir marka olarak, OYAK Renault Fabrikalarฤฑโnda รผretilen Megane Sedan ve Clio HB ile pazarda yerlilik oranฤฑnฤฑn yรผkseltilmesine yaptฤฑฤฤฑmฤฑz katkฤฑdan ayrฤฑca memnunuzโ dedi.
700 BฤฐN ADETLE KAPATIRIZ
Otomotiv Yetkili Satฤฑcฤฑlarฤฑ Derneฤi (OYDER) Baลkanฤฑ Murat ลahsuvaroฤlu, โTรผrkiye otomobil ve hafif ticari araรง toplam pazarฤฑ, 2020 yฤฑlฤฑ Ocak-Haziran dรถneminde bir รถnceki yฤฑla gรถre yรผzde 30,2 artarak 254 bin 68 adet olarak gerรงekleลti. Veriler ฤฑลฤฑฤฤฑnda bu yฤฑlฤฑ 700 binler seviyesinde kapatacaฤฤฑmฤฑzฤฑ tahmin ediyorumโ diye konuลtu.







