Otosan'ın karı yüzde 6 düştü

Otosan'ın karı yüzde 6 düştü

Ford Otosan'ın net karı 2013'te önceki yıla oranla yüzde 6 azalarak 641.5 milyon TL oldu.

A+A-

Koç Holding ve ABD'li Ford ortaklığı otomotiv üreticisi Ford Otosan'ın net karı 2013'te önceki yıla oranla yüzde 6 azalarak 641.5 milyon TL oldu.

Şirketin dördüncü çeyrek net kârı ise finansman giderlerindeki artış ve iç pazardaki rekabet nedeniyle marjlardaki düşüşün etkisiyle yüzde 37.2 azalarak 125 milyon lira ile piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Satış gelirleri dördüncü çeyrekte yüzde 18 artışla 3.33 milyar lira olurken, 2013 satış gelirleri ise yaklaşık yüzde 17 artışla 11.4 milyar lira oldu.

Gelirlerdeki artışa karşın net kârın son çeyrekte düşmesinin ana nedenleri olarak finansman giderleri ve düşen kâr marjlarını gösteren İş Yatırım, "Yurtiçi satış adetlerindeki artış ve kurun ihracat üzerindeki olumlu etkisiyle şirketin gelirleri yüzde 18 yükseldi. Son çeyrekte yurtiçi satış hacmi yüzde 8 artarken, ihracat hacmi yüzde 8 geriledi" ifadesini kullandı.

Analistler piyasa beklentilerinin altında kalan sonuçların ardından hissenin endeks altında performans göstermesini beklerken, açılış sonrası 19.80 liraya kadar yükselen hisseler saat 1021'de yüzde 0.25 artışla 19.70 liradan işlem görüyor. BIST 100 aynı saatte yüzde 1 artıda.

Erste Securities, faaliyet performansındaki zayıflığın Ford Otosan hisseleri üzerinde baskı yaratabileceğini belirtirken, yılbaşından bu yana hisselerin endeks performansına göre yüzde 10 aşağıda kaldığına dikkat çekti.

Ford Otosan'ın zayıf operasyonel performansının bu yılın birinci çeyreğinde de devam edeceğini öngören Yapı Kredi Yatırım da, borçluluk oranındaki artış nedeniyle temettü ödemeleri konusunda aşağı yönlü risk bulunduğunun altını çizdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.