Özyeğin'den Çin'e 300 milyon dolarlık AVM

Özyeğin'den Çin'e 300 milyon dolarlık AVM

300 milyon dolarlık tutarı ile Çin'deki en büyük Türk projesi olan, Liaoning eyaletinin başkenti Şınyang'daki Star Mall adlı alışveriş merkezinin açılışı yapıldı.

A+A-

Çin'in kuzeyinde, bu ülkedeki en büyük Türk yatırımı olan "Star Mall" adlı AVM'nin açılış töreni yapıldı.

Liaoning eyaletinin başkenti Şınyang'da 300 milyon dolarlık dev yatırım ile Çin'deki en büyük Türk projesi olan FIBA Holding bünyesindeki Star Mall adlı alışveriş merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin'in yanı sıra, bölgedeki yerel yetkililerle Türk ve yabancı misyon temsilcileri katıldı.

20 ülkeden 100'ü aşkın global marka

 Yapımına 2009'da başlanan ve 2012 yılında tamamlanan AVM, 325 bin metrekarelik alana kuruluyor. 20 ülkeden 100'ü aşkın global markayı bünyesinde barındıran Star Mall, güneş ışığı alan cam tavan tasarımı ile ziyaretçilerine farklı bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Ayda ortalama bir milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen AVM, kentin kalbi konumundaki Tieşi bölgesinde diğer global süpermarket ve alışveriş merkezlerinin arasında yer alıyor.

Lüks giyim markaları, küresel gıda zincirleri, sinema salonları ve diğer eğlence imkanları ile donatılan alışveriş merkezi, bu ülkede açılan ilk Türk alışveriş merkezi ve en büyük Türk yatırımı olma özelliğini kazandı.

Çin'deki en büyük Türk yatırımları arasında Star Mall'un yanı sıra Türk Hava Yolları, Aksa ve Beko da bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.