P. Kablo ihale ile prim yaptı

P. Kablo ihale ile prim yaptı

Türk Prysmian Kablo 63.6 milyon euro'luk ihaleye teklif veren tek firma oldu. Tarihi zirvesi 1.63 olan hisse 1.45'e kadar yükseldi

A+A-

Türk Prysmian kablo 63.6 milyon euroluk ihaleye teklif veren tek şirket oldu.  Türk Prysmian Kablo, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na 'KAP) gönderdiği açıklamada Prysmian Powerlink ile oluşturulan ortaklık adına, Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) 63.6 milyon euro artı KDV tutarındaki Lapseki-Sütlüce denizaltı kablo projesi ihalesine tek teklif veren şirket olduğunu belirtti. 

Sözleşmenin henüz imzalanmadığı vurgulanan açıklamada, değerlendirmelerin olumlu olması durumunda, Türk Prysmian - Prysmian Powerlink ortaklığının sözleşme imzalamak üzere davet edileceği belirtildi. 18 Haziran'da gerçekleştirilen ve 63 milyon 606 bin 712 euro+KDV tutarındaki projenin süresi sözleşme tarihinden itibaren 750 gün.

Dün 1.31 TL'den kapanış yapan Türk Prysmian Kablo hisseleri, bugün 1.45 TL'ye kadar yükseldikten sonra yüzde 6.87 primle saat 16:05'te 1.40 TL'den işlem görüyor. Hisselerin tarihi zirvesi 1.63 TL seviyesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.