Pakistan Merkez Bankasฤฑ art arda รผรงรผncรผ toplantฤฑda da faiz artฤฑrarak politika faizini yรผzde 9,75โe รงฤฑkardฤฑ. Son aylardaki agresif faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑndan sonra Pakistan Merkez Bankasฤฑ Asyaโdaki en ลahin banka oldu.
Pakistan Merkez Bankasฤฑ politika faizini son toplantฤฑda 100 baz puan artฤฑrฤฑrken Bloomberg anketine katฤฑlan 46 ekonomistin medyan beklentisi faiz artฤฑrฤฑmฤฑ yapฤฑlacaฤฤฑ yรถnรผndeydi. Banka Eylรผl ayฤฑndan bu yana รผรง toplantฤฑda toplamnda 275 baz puan faiz artฤฑrฤฑmฤฑ gerรงekleลtirdi.
Pakistan aynฤฑ zamanda yรผzde 11,5โlik enflasyonuyla Asyaโda tรผkettici fiyatlarฤฑnฤฑn en hฤฑzlฤฑ arttฤฑฤฤฑ รผlke konumunda bulunuyor.
Dรผnyada ise en agresif faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ gerรงekleลtiren banka 725 faiz artฤฑrฤฑmฤฑ ile Brezilya Merkez Bankasฤฑ oldu.
Brezilya Merkez Bankasฤฑ Selic, 150 baz puan artฤฑลla adlฤฑ para politikasฤฑ faizini yรผzde 9.25 seviyesine รงฤฑkardฤฑ ve ลubat ayฤฑnda da aynฤฑ oranda artฤฑrฤฑm รถngรถrdรผ. Ekonomistlerin beklentisi gelecek yฤฑlฤฑn baลฤฑnda Brezilya’nฤฑn faizi yรผzde 12 seviyesine รงฤฑkarmasฤฑ yรถnรผnde.







