Para muslukları açılıyor

Para muslukları açılıyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ticari krediler içinde yer alan üretime ve yatırıma yönelik krediler için bir teşvik mekanizması getireceklerini açıkladı

A+A-

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ticari krediler içinde yer alan üretime ve yatırıma yönelik krediler için bir teşvik mekanizması getireceklerini söyledi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) zirvesinde konuşan Babacan "Bununla ilgili çalışmaları bir aya kadar açıklamış oluruz" dedi.

Babacan son dönemdeki çalışmalarla ekonomiyi yeniden dengeleme çabası içinde olduklarını belirterek, "Artık iç tüketim daha makul seviyelerde. İlk üç çeyrek büyümesine baktığımızda (büyümenin) neredeyse tamamının ihracattan geldiğini görüyoruz. Kredi hacmi çok hızlı artıyordu, bunu yüzde 15-16 seviyelerine indirdik" dedi.

Babacan tüketici kredilerindeki artışın yüzde 8 civarında; ticari ve KOBİ kredilerinde ise yüzde 20-25 olduğunu belirterek istedikleri tabloya ulaştıklarını kaydetti.

"Çok sayıda hakim ve savcı alacağız"

Öte yandan Babacan çok sayıda hakim ve savcı alınacağını da açıkladı. Babacan, "Hakim ve savcıların önemli bir bölümünün emir komuta sistemi içerisinde olduğunu gördük. Telkinlere açık bir yargıyla Türkiye böyle orta gelir tuzağında kalır" dedi.

Başbakan Yardımcısı bunların yanında bilirkişi sisteminin de reforme edileceğini açıkladı.   

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.