Parite 1.09'da tutunmaya çalışıyor

Parite 1.09'da tutunmaya çalışıyor

Euro Bölgesi ve Almanya’da PMI verileri beklentilerin altında kalırken, İspanya, İtalya ve Fransa’da ise beklentileri karşılad

A+A-

İnfo Yatırım'ın euro/dolar paritesine dair değerlendirmeleri şöyle oldu: 

 

EURUSD 1.0900 Seviyesinden Tutunuyor

Bugün sabah Euro Bölgesi’nde imalat PMI verileri izlenirken, Euro Bölgesi ve Almanya’da PMI verileri beklentilerin altında kalırken, İspanya, İtalya ve Fransa’da ise beklentileri karşıladı. Euro Bölgesi’nin lokomotifi konumundaki Almanya’da ekonominin yavaşlaması negatif sinyal verdi. Euro Bölgesi verilerinden sonra hızlı şekilde gerileyen parite, 1.0900 seviyesine gerilerken bu seviyeden toparlanma görüldü. İlerleyen saatlerde Almanya’da enflasyon verisi takip edilecekken, Amerika’da ise ISM imalat endeksi, üretim PMI ve kişisel tüketim verileri izlenecektir. Teknik olarak 1.0900 seviyesinde tutunan parite de toparlanma görülmesi durumunda 1.0940 ve 1.0970 seviyeleri, olası gevşemelerde 1.0900 seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 1.0865 seviyesi takip edilebilir.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.