Parite Fed etkisiyle yükseliyor

Parite Fed etkisiyle yükseliyor

EUR/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.1410 seviyesinden başlayan düşüş trendinin kırılmış olduğu görülmekte.

A+A-

İntegral Menkul'ün euro/dolar paritesine dair değerlendirmeleri şöyle oldu: 

 

EUR/USD: Parite Fed etkisiyle yükselişe geçti.

Dün Strazburg'ta Yunanistan borç sorununa yönelik olağan üstü toplanan Euro Bölgesi liderleri, Yunan Hükümetine 5 gün süre daha tanıdı. Toplantılarda çözümsüz kalan Yunanistan sorunu için Pazar günü kritik gün olarak belirlendi. Zirvede alınan karara göre süreç şu şekilde işleyecek. Yunanistan Hükümetinden talep edilen yeni reform paketi en geç Perşembe gününe kadar sunmasının ardından AB - IMF ve ECB'nin 12 Temmuz'da AB zirvesinde olumlu görüş bildirip bildirmeyeceği takip edilecek. Görüşmelerde alınan sonuç, kemer sıkma konusunda her iki tarafta taviz vermez ise uzlaşma olması zor. Her ne kadar Avrupa cephesinde yardıma hazır bir tavır görülse de görüşmelerde uzlaşmaya yakın görünmüyorlar. Paritenin ABD kanadında ise 16-17 Haziran tarihlerinde gerçekleşen FOMC toplantısına dair açıklanan kayıtların Dolar tarafında kısmi bir değer kaybı yarattığı görülmekte. Faiz artışı konusunda acele etmeyecek olan Fed'in Dolardaki değer artışını yavaşlatmış olduğu görülüyor. Yaşanan bu gelişmeni etkisiyle de parite fiyatının kritik 1.1120 direnç bölgesini baskı altına almaya başladığı görülmekte. EUR/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.1410 seviyesinden başlayan düşüş trendinin kırılmış olduğu görülmekte. Trend bölgesi içinde yapılan Fibonacci çalışmasına göre 38.2 'lik dilme denk gelen 1.1040 seviyesi direnç olarak çalışmakta. Bununla birlikte parite fiyatının yakın zamanlı grafikleri incelendiğinde 1.1120 seviyesinin en dikkat çeken direnç noktası olduğu görülüyor. İlerleyen saatlerde 1.1120 direncinin kırılması paritede alış pozisyonların artmasına neden olabilir. Son saatlerde oluşan yükselen takoz formasyonun kırılması ise paritede yeniden geri çekilmenin başlamasını tetikleyebilir.

 

Dirençler: 1.1040 / 1.1120 / 1.1165

Destekler: 1.1030 / 1.0975 / 1.0915

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.