Genel seรงim yaklaลtฤฑkรงa, partiler ve partilere yakฤฑn anket ลirketlerinin รงalฤฑลmalarฤฑndan birbirine รงok uzak sonuรงlar gelmeye devam ediyor. Son dรถnemde muhalefet partilerine yakฤฑnlฤฑฤฤฑ ile bilinen bazฤฑ anket ลirketlerinin Ak Parti’yi yรผzde 40’ฤฑn altฤฑnda gรถsteren รงalฤฑลmalarฤฑna karลฤฑlฤฑk iktidar partisi,oylarฤฑnฤฑn yรผzde 50 civarฤฑnda olduฤunu ortaya koyan kendi anketini aรงฤฑkladฤฑ.
รalฤฑลma ile ilgili aรงฤฑklama yapan AK Parti Grup Baลkanvekili Ahmet Aydฤฑn, AK Parti’yi yรผzde 40’ฤฑn altฤฑnda gรถsteren anketlerin gerรงekรงi olmadฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, kendilerinin yaptฤฑrdฤฑฤฤฑ anketlerde oy oranlarฤฑnฤฑn yรผzde 50 seviyesinde olduฤunu sรถyledi.
AK Parti Grup Baลkanvekili Ahmet Aydฤฑn, yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, seรงimlere giderken yapฤฑlan anketleri deฤerlendirdi. Bazฤฑ seรงim anketlerinde Ak Parti’nin yรผzde 40’ฤฑn altฤฑnda gรถsterildiฤini ifade eden Aydฤฑn, bunun gerรงekรงi olmadฤฑฤฤฑnฤฑ savundu.
Millet akฤฑ da karayฤฑ da gรถrรผyor
“Bizim yaptฤฑrdฤฑฤฤฑmฤฑz anketlerde, AK Parti ลu anda yรผzde 50’ler seviyesinde seyrediyor” diyen Aydฤฑn, milletin bรผtรผn siyasi partileri izlediฤini, akฤฑ da karayฤฑ da gรถrdรผฤรผnรผ vurguladฤฑ. Aydฤฑn, ลรถyle konuลtu:
“Kim millet adฤฑna siyaset yapฤฑyor, milletin sorunlarฤฑyla kim ilgileniyor, dertleriyle kim dertleniyor ve รงรถzรผmรผ noktasฤฑnda kim samimi gayretleri ortaya koyuyor, millet bunu gรถrรผyor. Millet ile AK Parti arasฤฑnda ciddi bir gรผven ortamฤฑ saฤlandฤฑ. AK Parti olarak biz gรผcรผmรผzรผ milletten aldฤฑk, millete gรผveniyoruz. Milletimiz aynฤฑ ลekilde bize gรผveniyor. Bu gรผven son yapฤฑlan anketlerde de devam ediyor.
Dolayฤฑsฤฑyla en ufak bir sฤฑkฤฑntฤฑ yok. 7 Haziran seรงimlerinde inลallah milletten bize Anayasa’yฤฑ deฤiลtirecek รงoฤunluฤu istiyoruz. รรผnkรผ muhalefetin Anayasa konusundaki samimiyetsizliฤini de millet gรถrdรผ. Uzlaลma Komisyonu’na eลit รผye vermemize, 60 madde oybirliฤiyle geรงmesine, altฤฑna imza attฤฑklarฤฑ maddeleri รงฤฑkarmaktan bile imtina ettiler. Bu derece samimiyetsiz bir yaklaลฤฑm var. Aynฤฑ ลekilde รรถzรผm Sรผreci’ndeki samimiyetsizlikleri de ortada…
Anayasayฤฑ deฤiลtirecek รงoฤunluk
Bu รผlkenin, milletin temel problemleri noktasฤฑnda millet adฤฑna deฤil, millete raฤmen ortaya koymuล olduklarฤฑ adฤฑmlar ortada. Halkฤฑmฤฑz aydฤฑnlanmฤฑล, her ลeyi รงok iyi biliyor ve รงok net gรถrรผyor. Bu seรงimde de inลallah yeni Tรผrkiye’nin inลasฤฑ noktasฤฑnda hem รรถzรผm Sรผreci hem paralelle mรผcadele hem de yeni Anayasa konusunda AK Parti’ye Anayasayฤฑ deฤiลtirecek รงoฤunluฤu vereceฤi kanaatindeyim.”
Aydฤฑn, Tรผrkiye iรงin รถnemli bir seรงimin olacaฤฤฑnฤฑ belirterek, ortaya koyduklarฤฑ 2023 hedefleri ve รผlkenin temel sorunlarฤฑnฤฑn รงรถzรผmรผ aรงฤฑsฤฑndan 7 Haziran’da son derece รถnemli bir seรงim yapฤฑlacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi. Aydฤฑn, “Her ลeyden รถnemlisi, artฤฑk bu milletin kendine ait demokratik, sivil, kucaklayฤฑcฤฑ, kapsayฤฑcฤฑ yepyeni bir Anayasa’ya ihtiyacฤฑ var. ฤฐcraatlarฤฑ engelleyen deฤil destekleyen, milletin รถnรผnde engel deฤil, milleti merkeze alan bir Anayasa’ya ihtiyaรง var. ฤฐnลallah yeni Anayasa hedefiyle bu seรงimlere gireceฤiz” dedi.







