Pegasus Hava Yollarฤฑ basฤฑnda yer alan, “tรผm filonun kiraya verileceฤi” haberleri ile ilgili KAP’a aรงฤฑklama yaptฤฑ. Pegasus, tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada konu ile ilgili olarak verilen bir ilanฤฑn yanlฤฑล anlaลฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ ve filodan sadece 3 uรงaฤฤฑn wet-lease ile kiralandฤฑฤฤฑ belirtildi.
Pegasus tarafฤฑndan KAP’a gรถnderilen aรงฤฑklama ลu ลekilde:
“Pegasus’tan filosunu wet-lease ile kiralanmasฤฑyla ilgili aรงฤฑklama
Pegasus Hava Yollarฤฑ olarak basฤฑnda yer alan ve tรผm filomuzun kiraya verileceฤine iliลkin yanlฤฑล haberlerle ilgili olarak kamuoyunu ve yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑmฤฑzฤฑ doฤru bilgilendirmek amacฤฑyla aลaฤฤฑdaki aรงฤฑklamayฤฑ bilginize sunarฤฑz.
Pegasus, 77 uรงaktan oluลan filosundaki maksimum 3 uรงaฤฤฑnฤฑ (B737-800 ve A320) uzun dรถnemli wet-lease olarak kiralamayฤฑ hedeflemektedir. Haberlere konu olan ilanฤฑmฤฑzda yer verdiฤimiz filo sayฤฑmฤฑz tamamen filomuzun tanฤฑtฤฑmฤฑ iรงin ilana eklenmiลtir, filomuzun tamamฤฑnฤฑn wet-lease kiralanmasฤฑna uygun olmasฤฑ ile ilgisi bulunmamaktadฤฑr.
Pegasus, bugรผn filosunda bulunan 77 uรงaฤฤฑyla yurt iรงinde 33 ve yurt dฤฑลฤฑnda 69 olmak รผzere 40 รผlkede toplam 102 noktaya tarifeli uรงuลlarฤฑna yoฤun bir ลekilde devam etmektedir.”







