Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna iliลŸkin hizmet alฤฑmฤฑ yapฤฑlmayacak

MฤฐT mรผsteลŸarlฤฑฤŸฤฑ hariรง olmak รผzere kamu idareleri, รผniversiteler ve belediyeler personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna dayalฤฑ hizmet alฤฑmฤฑ yapamayacak.
Personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna iliลŸkin hizmet alฤฑmฤฑ yapฤฑlmayacak Borsatek

MฤฐT mรผsteลŸarlฤฑฤŸฤฑ hariรง olmak รผzere kamu idareleri, รผniversiteler ve belediyeler personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna dayalฤฑ hizmet alฤฑmฤฑ yapamayacak.

OHAL kapsamฤฑnda รงฤฑkarฤฑlan 696 sayฤฑlฤฑ Kanun Hรผkmรผnde Kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayฤฑmlandฤฑ.

KHK ile Kamu ฤฐhale Kanununun personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna iliลŸkin hizmet alฤฑmฤฑ maddelerinde dรผzenlemeye gidildi. 

Buna gรถre, MฤฐT MรผsteลŸarlฤฑฤŸฤฑ hariรง genel bรผtรงe kapsamฤฑndaki kamu idareleri, yรผksekรถฤŸretim kurulu, รผniversiteler ve yรผksek teknoloji enstitรผleri, รถzel bรผtรงeli diฤŸer idareler, dรผzenleyici ve denetleyici kurumlar, sosyal gรผvenlik kurumlarฤฑ ile bunlara baฤŸlฤฑ dรถner sermayeli kuruluลŸlar, kamu idarelerinin merkez ve taลŸra teลŸkilatlarฤฑ, il รถzel idareleri, belediyeler ile baฤŸlฤฑ kuruluลŸlarฤฑ ve bunlarฤฑn รผyesi olduฤŸu mahalli idare birlikleri personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna dayalฤฑ hizmet alฤฑmฤฑ yapamayacak. 

Ayrฤฑca, sermayesinin yarฤฑsฤฑndan fazlasฤฑ il รถzel idareleri, belediyeler ve baฤŸlฤฑ kuruluลŸlarฤฑna ait ลŸirketler, merkezi yรถnetim, sosyal gรผvenlik kurumu, fon, kefalet sandฤฑฤŸฤฑ, yatฤฑrฤฑm izleme ve koordinasyon baลŸkanlฤฑฤŸฤฑ, genรงlik hizmetleri ve spor il mรผdรผrlรผฤŸรผ de ลŸirket bรผtรงelerinden veya dรถner sermaye bรผtรงelerinden, diฤŸer idareler ise kendi bรผtรงelerinden personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna dayalฤฑ hizmet alฤฑmฤฑ veya niteliฤŸi itibarฤฑyla bu sonucu doฤŸuracak ลŸekilde alฤฑm yapamayacak ve buna imkan saฤŸlayan diฤŸer mevzuat hรผkรผmleri uygulanmayacak. 

Personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna dayalฤฑ hizmet alฤฑmฤฑ, ihale konusu iลŸte รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlacak personel sayฤฑsฤฑnฤฑn ihale dokรผmanฤฑnda belirlendiฤŸi, bu personelin รงalฤฑลŸma saatlerinin tamamฤฑnฤฑn idare iรงin kullanฤฑldฤฑฤŸฤฑ, yaklaลŸฤฑk maliyetinin en az yรผzde 70โ€™lik kฤฑsmฤฑnฤฑn asgari iลŸรงilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dahil iลŸรงilik giderinden oluลŸtuฤŸu ve niteliฤŸi gereฤŸi sรผreklilik arz eden iลŸlere iliลŸkin hizmet almalarฤฑnฤฑ kapsฤฑyor.

Mahalli idare veya ลŸirketlerinin bรผtรงelerinden yapฤฑlan, yฤฑl boyunca devam eden, niteliฤŸi gereฤŸi sรผreklilik arz eden ve haftalฤฑk รงalฤฑลŸma saatlerinin tamamฤฑnฤฑn idare iรงin kullanฤฑldฤฑฤŸฤฑ park, bahรงe bakฤฑm ve onarฤฑmฤฑ ile รงรถp toplama, temizlik iลŸlerine iliลŸkin alฤฑmlar, personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna dayalฤฑ hizmet alฤฑmฤฑ olarak kabul edilecek.

 

– DanฤฑลŸmanlฤฑk ve รงaฤŸrฤฑ merkezi hizmetleri alฤฑnabilecek

Hizmet alฤฑm sรถzleลŸmesi kapsamฤฑnda niteliฤŸi birbirinden farklฤฑ hizmet tรผrlerinin bulunmasฤฑ halinde personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna dayalฤฑ olup olmama yรถnรผnden yapฤฑlacak deฤŸerlendirme her hizmet tรผrรผ iรงin ayrฤฑ ayrฤฑ yapฤฑlacak.

DanฤฑลŸmanlฤฑk, hastane bilgi yรถnetim sistemi ve รงaฤŸrฤฑ merkezi hizmetlerine iliลŸkin alฤฑmlar personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna dayalฤฑ hizmet alฤฑmฤฑ olarak kabul edilmeyecek.

DanฤฑลŸmanlฤฑk iรงin olanlar hariรง personel รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑna dayalฤฑ hizmetler iรงin ihaleye รงฤฑkฤฑlmadan รถnce kamu iktisadi teลŸebbรผsleri ve baฤŸlฤฑ ortaklฤฑklarฤฑnฤฑn Hazine MรผsteลŸarlฤฑฤŸฤฑndan, รถzelleลŸtirme programฤฑnda bulunanlardan sermayesinin yรผzde 50โ€™sinden fazlasฤฑ kamuya ait iลŸletmeci kuruluลŸlarฤฑn ise ร–zelleลŸtirme ฤฐdaresi BaลŸkanlฤฑฤŸฤฑndan uygun gรถrรผลŸ almasฤฑ zorunlu olacak.

Uygun gรถrรผลŸ, bu kapsamda รงalฤฑลŸtฤฑrฤฑlacak personel sayฤฑsฤฑ ile idareler, hizmet tรผrleri, iลŸin yapฤฑldฤฑฤŸฤฑ yer gibi รผcret dรผzeyini etkileyen unsurlar dikkate alฤฑnarak ihale dokรผmanฤฑnda belirlenecek รผcret ve benzeri mali รถdemelere iliลŸkin tavanlarฤฑn tespitini de kapsayacak.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.45546.46590.04%
EURO 53.285553.32790.01%
JAPON YENฤฐ 3.473.4790.14%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.493857.5287-0.08%
STERLฤฐN 61.45661.5025-0.05%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85776.86060.2%
RUS RUBLESฤฐ 0.63230.6342-0.04%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64503.87 0.5013%
Ethereum 1739.53 0.2958%
Tether USDt 1.00 0.0148%
BNB 593.24 0.7616%
Solana 74.15 1.4955%
USDC 1.00 -0.0114%
XRP 1.14 -0.4995%
Dogecoin 0.08 0.0432%
Toncoin 1.64 0.5131%
Cardano 0.16 -1.1945%
Shiba Inu 0.00 -0.489%
Avalanche 6.25 0.1768%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam