Petrol fiyatı yeniden 100 doların üzerine çıktı

Petrol fiyatı yeniden 100 doların üzerine çıktı

Rusya'ya yönelik yaptırımların Rusya'nın petrol ve gaz arzını hedef almadığı yönünde gelen açıklamalar ile dün 100 dolar seviyesinin altına geri gelen petrol fiyatı, Asyalı yatırımcıların tedirginliğinin etkisiyle tekrar yükseldi.

A+A-

Rusya'ya yönelik yaptırımların Rusya'nın petrol ve gaz arzını hedef almadığı yönünde gelen açıklamalar ile dün 100 dolar seviyesinin altına geri gelen petrol fiyatı, Asyalı yatırımcıların tedirginliğinin etkisiyle tekrar yükseldi. Petrol arzında aksama yaşanması riskini satın almak istemeyen Asyalı rafinerilerin talepleri petrol fiyatını bu sabah yeniden 100 dolar seviyesinin üzerine taşıdı.

ICE'de Nisan vadeli Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 101,9 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre 1,91 doyar artışla 100,99 dolar seviyesinde. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 1,58 dolar artışla 94,39 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, küresel petrol stoklarının 7 yılın en düşük seviyelerine gerilediği bir ortamda petrol arzında yaşanacak bir sıkıntının fiyatları hızla yükseltebileceğine işaret ediyorlar.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in petrol arzında sıkıntının önüne geçmek için Körfez ülkeleri ile temasları piyasa tarafından izleniyor.  Japonya'nın ulusal rezervlerinden petrol satabileceği haberleri de petrol fiyatında yukarı hareketi frenleyen faktörlerden biri.

İlgili Haberler