Petrol üretim miktarı dondurulacak

Petrol üretim miktarı dondurulacak

Rusya, S. Arabistan, Venezuela ve Katar petrol bakanları, istikrarın sağlanması için petrol üretimini Ocak ayı seviyesinde dondurma konusunda anlaşmaya vardı

A+A-

Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelen Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar petrol bakanları, petrol piyasasında istikrarın sağlanması için üretimi Ocak ayı seviyesinde dondurmak için anlaşmaya vardılar.

Rusya Enerji Bakanı Novak, Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi ve Katar Enerji Bakanı Muhammed bin Saleh al-Sada'nın katıldıkları toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Katar Enerji Bakan al-Sada, başarılı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve 4 ülkenin üretimi Ocak ayı seviyelerinde dondurma konusunda anlaştıklarını söyledi. Varılan anlaşmanın diğer büyük üreticiler tarafından takip edilmesini beklediklerini ifade eden al-Sada, "Atılan bu adımın piyasada istikrarı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Venezuela Petrol Bakanı Eulogio del Pino ise aldıkları kararı anlatmak için yarın Tahran'da İran ve Irak petrol bakanları ile
bir araya geleceğini ifade etti.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi de, üretimin Ocak ayı seviyesinde dondurulmasının yeterli olacağını düşündüklerini söyledi.

Naimi, "Cari fiyatlar nedeniyle arzın azalmakta olduğunun farkındayız. Üretimi Ocak ayı seviyesinde durdurmak piyasa için yeterli olacaktır. Piyasada istikrarın sağlanması için atılacak adımları önümüzdeki birkaç ayda gözden geçireceğiz. OPEC üyesi ve üyesi olmayan üreticilerin ortaya koyduğumuz öneriyi uygulamaya geçirmelerini umuyoruz" diye konuştu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.