PGSUS, CIMSA, AHGAZ, CWENE, PNSUT, DEVA, ARZUM, KARSN hakkında son haberler

PGSUS, CIMSA, AHGAZ, CWENE, PNSUT, DEVA, ARZUM, KARSN hakkında son haberler

PGSUS, CIMSA, AHGAZ, CWENE, PNSUT, DEVA, ARZUM,KARSN ve çok sayıda şirketin 6 Ekim 2023 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamalar 9-13 Ekim 2023 haftasında hisseler üzerinde etkili olabilir

A+A-

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP), sermaye piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik sistemdir. İşletimi MKK - Kaydi Sistem Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan sistem, 7/24 esasına göre çalışmaktadır.

Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili tebliğler kapsamında kamuya duyurulması gereken özel durum açıklamalarının KAP'a gönderilmesi zorunlu. KAP, sermaye piyasası katılımcıları için önemli bir bilgi kaynağıdır. KAP'a yapılan bildirimler, sermaye piyasası katılımcılarının yatırım kararlarını vermeden önce bu bilgileri dikkate almalarını sağlamaktadır.

6 Ekim 2023 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu açıklamalar

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. (PGSUS): Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings Limited, şirketin uzun vadeli kredi derecelendirme notunu B+ olarak korumuş ve negatif görünümü durağan olarak güncellemiştir.

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AKFGY): Şirketin bedelli sermaye artışı süreci ile ilgili danışmanlık ve aracılık edilmesi konusunda İnfo Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi görevlendirilmiştir.

BMS Çelik Hasır Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BMSCH): Şirketin pay geri alım işlemleri kapsamında toplam 700.000 adet pay geri alınmış ve program sonlandırılmıştır.

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (CIMSA): Şirketin halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere finansman bonosu ve/veya tahvil ihraç edilmesi konusundaki başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmıştır.

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MRGYO): Şirketin pay geri alım işlemleri kapsamında toplam 1.938.600 adet pay geri alınmış ve program sonlandırılmıştır.

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (A1CAP): Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin mevcut pay sahiplerinden Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'nin paylarını Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Secondary Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na satması nedeniyle, Şirket'in diğer ortaklarına zorunlu pay alım teklifinde bulunulması kararlaştırılmıştır.

Güler Yatırım Holding A.Ş. (GLRYH): Bağlı ortaklığı İCG Finansal Danışmanlık A.Ş.'nin sermaye artırımına katılım sağlanmasına karar verilmiştir.

Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. (AHGAZ): Pay geri alım programı kapsamında toplam 500.307 TL nominal tutarlı pay geri alınmıştır.

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (CWENE): Müşteri Olcan Kağıt ve Ambalaj San. Tic. A.Ş. ile 545 Wp güneş paneli satışı için toplamda KDV hariç 1.158.125,00 USD tutarında sözleşme imzalanmıştır.

MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. (MPARK): Pay geri alım programı kapsamında toplam 32.000 TL nominal değerli MPARK payları geri alınmıştır.

Ebebek Mağazacılık A.Ş. (EBEBK): Eylül 2023'te Türkiye'de satılan toplam ürün adedi 7.224.188, Eylül 2022'de ise 6.468.737 olarak gerçekleşmiştir.

Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ARSAN): %40 oranında 1.600.000 TL hisse ile ARSAN HAZIR BETON PREFABRİK YAPI İNŞAAT MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'ne kurucu ortak olunmuştur.

Pınar Süt Mamulleri Sanayii A.Ş. (PNSUT): 1.800.000.000 TL tutarında borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır.

Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. (EMKEL): Enel Grids S.r.l. ile iki ayrı çerçeve anlaşması imzalanmıştır. İtalya ve İspanya'da toplam 68 milyon TL tutarında satış gerçekleştirilecektir.

Gür-Sel Turizm Taşımacılık ve Servis Ticaret A.Ş. (GRSEL): İki vakıf üniversitesi ile personel ve öğrenci taşıma hizmetleri sözleşmesi imzalanmıştır. İlk müşterimiz ile 3 yıllık sözleşme imzalanmış, kontrat değerinin eskalasyon tahminleri katıldığında 275.000.000 TL olması beklenmektedir. İkinci müşterimiz ile 1 yıl süreli sözleşme imzalanmış, kontrat değeri 9.917.600 TL'dir.

Deva Holding A.Ş. (DEVA): Nitelikli yatırımcıya ihraç edilen 150.000.000 TL nominal değerli 364 gün vadeli tahvilin kupon ödemesi yapılmıştır.

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ARZUM): Sermaye Piyasası Kurulu'nun 19.01.2023 tarih ve 3/67 sayılı kararıyla uygun görülen ihraç limiti kapsamında, Şirketimizin yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılan 175 gün vadeli, vade sonunda yıllık %35,00 sabit faizli kupon ödemeli, 06.10.2023 itfa tarihli, TRFAZEVE2318 ISIN kodlu finansman bonosunun kupon ödemesi ve itfası 06.10.2023 (bugün) itibarıyla gerçekleşmiştir

Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. (KARSN):

Şirketimiz tarafından, ihraç tavanı limiti dahilinde, 364 gün vadeli, 150.000.000 TL nominal tutarında, 3 ayda 1 kupon ödemeli, TRFKRSNE2419 ISIN kodlu finansman bonosunun ihracı 350.000.000 TL nominal tutarlı olarak tamamlanmıştır

İlgili Haberler