Hollanda merkezli teknoloji ลirketi Philips, kรผresel รงapta 4 bin kiลinin iลine son verileceฤini aรงฤฑkladฤฑ.
Philips’ten 2022 รผรงรผncรผ รงeyrek satฤฑลlarฤฑna iliลkin yapฤฑlan aรงฤฑklamada, รผst รผste 5. รงeyrekte satฤฑลlarฤฑn dรผลtรผฤรผ ve ลirket varlฤฑklarฤฑnฤฑn azaldฤฑฤฤฑ belirtildi.
ลirketin cirosunun 2022โnin รผรงรผncรผ รงeyreฤinde yรผzde 5 azalarak 4,3 milyar avroya gerilediฤi ve bu dรถnemde 1,5 milyar avro zarar ettiฤi kaydedildi.
ลirket, geรงen yฤฑlฤฑn รผรงรผncรผ รงeyreฤinde 358 milyon avro kar aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.
– Satฤฑลlardaki dรผลรผลรผn devam etmesi bekleniyor
Dรผnya genelinde 79 bin รงalฤฑลanฤฑ bulunan ลirketin, satฤฑลlardaki dรผลรผลรผn ve sipariลlerdeki azalmanฤฑn devam edecek olmasฤฑ sebebiyle 400โรผ Hollanda’da olmak รผzere toplam 4 bin รงalฤฑลanฤฑ iลten รงฤฑkarฤฑlacaฤฤฑnฤฑ bildirdi.
Aรงฤฑklamada, deฤerlendirmesine yer verilen Philips รst Yรถneticisi (CEO) Roy Jakobs, “รnceliฤimiz, geri รงaฤrฤฑlan uyku apne cihazlarฤฑ sebebiyle mรผลterilerin kaybolan gรผvenini yeniden kazanmak, tedarik zincirindeki verimliliฤi artฤฑrmak ve ลirket iลleyiลindeki hฤฑzฤฑ yรผkselmek. Bunu yaparken, bizim iรงin kolay olmasa da derhal 4 bin รงalฤฑลanฤฑmฤฑzฤฑn iลine son vermek zorundayฤฑz.” ifadelerini kullandฤฑ.
Philips, Haziran 2021’de dรผnya genelinde 3-4 milyon civarฤฑnda uyku apne cihazฤฑ olarak bilinen Sรผrekli Pozitif Havayolu cihazฤฑ ve vantilatรถrรผnรผ, iรงlerindeki kรถpรผklerin zehirlenmeye yol aรงma riski nedeniyle geri รงaฤฤฑrmฤฑลtฤฑ.







