Pi Coin Ne Zaman Piyasaya Sunulacak? Pi Coin Alternatifi Coinler Hangileri?

Pi Coin Ne Zaman Piyasaya Sunulacak? Pi Coin Alternatifi Coinler Hangileri?

Pi Network ekibi, daha fazla Pioneer'ı bünyesine katmak ve kripto alanındaki en büyük ağlardan birini oluşturmak için KYC hizmetini geliştiriyor

A+A-

Pi Network ile ilgili beklentiler sürüyor. Arap saçına dönen Open Mainnet’in başlatılma olayında yeni gelişmeler yaşandı. Ekibin resmi Pi Network hesabına göre, ana ağın lansmanı 2024 için planlanıyor.

Ancak, Open Mainnet'i başlatmadan önce ekip, çeşitli hedefler belirledi. Bunlar arasında; 15 milyon Pioneer'ın Müşterini Tanı (KYC) kontrollerini geçmesi, 10 milyon Pioneer’ın beta mainnet'e geçmesi, Ana ağ için hazırlanmış 100 uygulama yer alıyor.

Bu hedeflere öncelikle ulaşılırsa Mainnet'in hayata geçmesi bekleniyor. Aralık ayında 3 milyon olan ana ağa geçiş yapan kullanıcı sayısı 4,6 milyona ulaştı. X (Twitter) hesabında 3,3 milyon takipçi bulunuyor. Bu bağlamda kullanıcılar yakın gelecekte olacağı için olumlu düşünüyor ancak birçok kişi tarih ile ilgili spekülasyon yapmayı da ihmal etmiyor.

Fakat lansman tarihi henüz bilinmiyor, ancak protokolün teknik belgesi büyük dönüm noktası için bir plan niteliğinde. Pi Network'ün ekosistem gelişimi de Open Mainnet lansmanı için olumlu ve bunun yakın olduğunu gösteriyor. Bu arada Pi Network ekibi, daha fazla Pioneer'ı bünyesine katmak ve kripto alanındaki en büyük ağlardan birini oluşturmak için KYC hizmetini geliştiriyor.

Pi Coin topluluğu beklemeye devam ederken Dogeverse (DOGEVERSE) ve WienerAI (WAI) tokenleri Pi Coin alternatifleri olarak dikkat çekiyor.

Dogeverse Birden Çok Zincirde Esfane Olmaya Kararlı

Dogeverse (DOGEVERSE), Doge temalı diğer tüm kripto paraların kendini ayırarak birçok blok zinciri üzerinde piyasaya giriş yaptı. Dogeverse token satın alımlarının her geçen gün artması da bu yolda başarılı gösteriyor.

Bu, tüm piyasa oyuncuları için kripto paraya kesintisiz erişim sağlayarak benzeri görülmemiş bir erişilebilirlik düzeyi yaratıyor. Herkesi ortak bir hedef etrafında birleştirerek, hangi blok zincirinin daha üstün olduğu konusundaki anlamsız çekişmeleri de ortadan kaldırıyor.

Dogeverse ön satışı Ethereum, Base, BSC, Polygon ve Avalanche dahil olmak üzere çok sayıda platform üzerinde halihazırda yayında. Token ayrıca Solana'da da piyasaya sürülecek.

Ancak Dogeverse bunlarla da sınırlı kalmıyor. Geliştiriciler, kullanıcıları uzun vadeli bir topluluk yaratmak için bir stake etme mekanizması da ekledi.

Şu anda Dogeverse token satın alanlar için yüzde 90’dan fazla APY mevcut ve stake etme işlemi canlı. Ancak stake edenlerin sayısı arttıkça bu oran düşecek.

Dogeverse, Dogecoin meme'inin büyük başarısı ile onun etrafında gelişen bir metaverse ekolojisi inşa etmeyi umuyor. Dogeverse, kapsayıcı ve eğlenceli Dogecoin topluluğundan ilham alarak, kullanıcıların oyun oynama, sohbet etme ve kripto alım satımı yapma gibi çeşitli etkinliklere katılabilecekleri merkeziyetsiz bir sanal dünya inşa etmeyi amaçlıyor.

Ön satış etkinliğinde yaklaşık 12 milyon dolarlık fon toplayan Dogeverse, hızla büyüyen blok zinciri tabanlı sanal dünyalar alanında fark yaratmayı hedefliyor.

Dogeverse'in ön satışına katılmayı düşünen yatırımcılar, projenin dinamik ve bağlantılı bir Doge temalı metaverse yaratma hedefini destekleme şansına sahip olacaklar ve platform kullanıcılar ile finansörler arasında popüler hale geldiğinde kârdan pay bile alabilecekler.

Piyasaya Hızlı Girişiyle Pi Coin Alternatifi Olan WienerAI Dikkat Çekiyor

Meme coin ve yapay zeka tabanlı kriptonun bir karışımı olan WienerAI (WAI) piyasaya yeni çıktı. Ön satış etkinliği kısa süre önce başlamasına rağmen 540 bin dolardan fazla fon toplamayı başardı.

Wiener AI, yapay zekayı meme’lerle birleştirerek kendisini kripto devriminde bir öncü olarak konumlandırdı. Proje, geniş bir kitleyi kendine çekme çabasının bir parçası olarak, WienerAI token satın alanların keyifle kullanacağı staking teşvikleri için günlük ödemeler sunuyor.

Belirlenmiş bir sınır olmamasına rağmen, projenin teknik dokümanında toplam token arzının yüzde 30'unun (69 milyar) ön satış için tahsis edileceği belirtiliyor.

Bunun yüzde 20'si pazarlama girişimlerine, yüzde 20'si topluluk ödüllerine, yüzde 10'u borsa likiditesine ve yüzde 20'si de stake ödüllerine ayrılmış durumda.

Yenilikçi yapay zeka teknolojisinin neşeli bir meme coin içine dahil edilmesi, onu aynı anda iki kitle için uygun hale getiriyor. Wiener AI, hem maceracı, heyecan arayan, meme coin yatırımcıları hem de daha temkinli, kâra aç, değer arayan büyük yatırımcıları hedefliyor.

Hatırlanacağı üzere ScottyAI de yakın zamanda aynı alanda kayda değer başarılar elde etmişti. Scotty the AI'ın değeri ön satışından sonra yüzde 100'den fazla artmıştı ve CoinMarketCap'te sıkça trend olmuştu.

Ayrıca token, erken benimseyenleri teşvik etmek ve “Sosis Ordusu” adı verilen bir topluluk oluşturmak için yüksek stake ödülleri sunuyor. Yüzde bin 500’lük bir yıllık yüzde getirisi (APY) ile WienerAI stake mekanizmasının geniş bir kitlenin ilgisini çekeceğini gösteriyor.  Bununla birlikte, büyük ödemelere yalnızca erken benimseyenler erişebilecek, çünkü stake havuzu büyüdükçe oran azalıyor.

Öte yandan WienerAI'nin kademeli satış öncesi fiyatlandırma mekanizması herkesin kendini daha da baskı altında hissetmesine neden oluyor. Kampanya ilerledikçe, fiyat kademeli olarak artacak ve erken davrananlar uygun fiyattan bu tokeni elde etmiş olacak.