Pınar Süt için "AL" tavsiyesi

Pınar Süt için "AL" tavsiyesi

Yapı Kredi Yatırım, son kapanışını 18.15'ten yapan Pınar Süt için tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a yükseltti. Hedef fiyatını 20.4 olarak belirledi

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, son kapanışını 18.15'ten yapan Pınar Süt için tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a yükseltti. Yapı Kredi Yatırımkonu ile ilgili raporunda, Pınar Süt için risksiz getiri oranını %10'dan %9.5’e çekerek hedef fiyatını 20.4 TL olarak belirlediklerini kaydetti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

Tavsiyemizi AL’a yükseltiyoruz

Çiğ süt fiyatlarında yeni bir sürpriz beklenmiyor. Beklediğimiz gibi, 2014 yılındaki kuraklık süt üreticilerinin maliyetlerini artırdı ve çiğ süt fiyatları önce Şubat’ta 1.05 TL’ye, yakın zamanda iseTemmuz-Aralık ayları boyunca geçerli olacak 1.15 TL’ye yükseltildi. Yeni fiyat artışı bizim beklentimiz olan 1.10 TL’nin üzerinde olduğu için modelimizi buna göre revize ettik ve 2014 brüt marjında sınırlı bir değişim yaparak %17.4 olarak belirledik (önceki %17.5).

Çiğ süt fiyatlarındaki belirsizlik bittiği için yatırımcıların artık şirketin gelecek görünümüne ve 2015 yılı için olumlu sektör beklentilerine ve yeni fabrika ile iyileşecek marjlara odaklanacağını düşünüyoruz (2015Tbrüt marj: %18.7).Yeni fabrika marjları iyileştirecek. Şirket yükselen maliyetleri nedeniyle ürün fiyatlarını artıracağı için, talebin daha ucuz ürünlere kaymasını ve bu nedenle satış hacmi büyümesinin %2.15 olarak sınırlı kalmasını bekliyoruz.

Satış gelirlerinin ise şirketin pazar lideri olarak maliyet artışlarını yansıtabilmesi sebebiyle %0.9 reel fiyat artışı ile %11.7’ye ulaşacağını öngörüyoruz. Şirket Şanlıurfa fabrikasının4Ç14’te faaliyete başlayacağını belirtiyor. Bu sebeple yeni fabrikanın satışlara etkisini 2015 ve sonrasına yansıtıyoruz, satış hacminde2014-16 arası yıllık bileşik büyüme oranı %5 oluyor.

İhracat hızla artıyor. Pınar Süt’ün ihracatı yukarı yönlü bir trend izliyor. Şirket, 1Ç14’te ihracatın toplam satışlar içindeki payını %15’eyükseltti (1Ç13’te %9). Şirketin özellikle Körfez Ülkeleri’nde rekabetçi olduğunu ve buralarda daha faal olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda, şirket Avrupa Birliği’ne ihracat yapabilecek 6 şirketten biri olarak seçildiği için burada da bir potansiyel görüyoruz. TUT önerimizi AL’ çekiyoruz.

Çiğ süt fiyat artışının olumsuz etkisini yansıtmamıza karşılık hisse için TUT önerimizi risksiz getiri oranını %9.5’e çekerek (önceki %10) hedef fiyatı 20.4 TL olarak belirliyor ve %19 toplam getiri oranı ile (%6.2 temettü verimi) AL’a yükseltiyoruz. Süt ve süt ürünleri pazarında kuraklıktan kaynaklı olumsuz algının hissenin son üç ayda BIST100’ün %20 altında performans göstermesi sebebiyle fiyatlandığını düşünüyoruz.

Piyasanın artık şirketin 2014 sonrası yeni fabrika ile kapasite artışı ve iyileşen marjlarına odaklanacağı görüşündeyiz. Bloomberg çarpanlarına göre, FD/FAVÖK(7.1x) ve F/K(10.9x) bazında sırasıyla%18 ve %1 iskontolu işlem görüyor.

Yatırım Görüşü

Pınar Süt, süt ve süt ürünleri üretim ve dağıtım alanında Türkiye’de lider pozisyondadır. Türkiye’de tüketici ürünleri alanında öncü olan Yaşar Holding, Pınar Süt’ün %62’sine sahiptir. 2014 yılının süt sektörü için zorlu bir sene olacağını düşünüyoruz. Kötü hava koşulları ile Şubat’ta artan çiğ süt fiyatlarının (1 TL’den 1.05 TL’ye artış) kuraklık endişelerinin devamı ile yaz ortalarına doğru 1.10TL seviyelerine çıkacağını düşünüyoruz.

Ayrıca, şirketin Şanlıurfa’daki yeni fabrikası bu sene sonundan önce faaliyete geçmeyecek. Bu sebeple2014 yılı için brüt kar marjı beklentimizi düşürerek geçen yılın 1.1 puan altında %17.5 seviyelerinde tutuyor ve satış hacmi büyümesinin sınırlı olmasını bekliyoruz (yıllık %1.8). Yeni fabrikanın ihracat merkezlerine yakınlığı sebebiyle marjlardaki iyileşme beklentimizi 2015’e çekiyoruz.

Hisse için beklentiler ve riskler İçme sütü tüketimi ve ihracat hacmindeki artış potansiyeli şirket için en büyük yukarı yönlü riskleri oluşturmaktadır. Ayrıca, 2014 sonu itibariyle faaliyete geçecek yeni fabrika yüksek vergi teşvikleri ve düşük personel giderleri sebebiyle marjları destekleyerek hisse için pozitif katalist olarak öne çıkmaktadır.

Öte yandan, çiğ süt fiyatlarındaki beklenenden yüksek artışlar, 2014’teki kuraklık beklentileri ve sektördeki artan rekabet hisse için risk teşkil etmektedir. Ayrıca, Pınar Süt, Yaşar Holding’in borçlarına (664 milyonTL, Pınar’ın piyasa değerinin %81’i) holdingin diğer iştirakleriyle ortak garantör olarak gözükmektedir."
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.