Piyasalarda Moody’s’den Cuma gรผnรผ bir kredi notu indirimi gelmemesi ardฤฑndan baลlayan ve Rusya ile iliลkileri normalleลtirmek รผzere atฤฑlan adฤฑmlar ile devam eden iyimserlik eฤilimi sรผrรผyor.
Kรผresel geliลmelerin ve iรง siyasi gรผndemin takip edildiฤi kur ve faizde hafta baลฤฑndan yaลanan aลaฤฤฑ yรถnlรผ eฤilim ardฤฑndan son iki gรผnde anlamlฤฑ bir deฤiลim yaลanmฤฑyor.
Bankacฤฑlar bugรผn ABD’de TSฤฐ 15.30’da aรงฤฑklanacak Temmuz ayฤฑna iliลkin รผretici enflasyonu, perakende satฤฑล verileri ile 17.00’da Aฤustos ayฤฑna iliลkin รถncรผ Michigan tรผketici gรผven endeksi verilerinin takip edileceฤini sรถylediler. Euro Bรถlgesi’nde ise TSฤฐ 12.00’da ikinci รงeyrek GSYH ve Haziran ayฤฑ sanayi รผretimi verileri takip edilecek.
ABD verilerine kadar piyasalarda anlamlฤฑ bir oynaklฤฑk beklenmezken iรงeride ise veri gรผndemi bulunmuyor. Siyasi geliลmeler arasฤฑnda ise รถzellikle Anayasa deฤiลikliฤi iรงin oluลturulan komisyonun AKP, CHP ve MHP’li รผyeleri bir araya gelerek yapacaklarฤฑ ilk toplantฤฑ izlenecek.
Geรงen haftayฤฑ Moody’s endiลesi ile 3.02 civarฤฑnda tamamlayan dolar/TL , hafta iรงinde en dรผลรผk 2.9465’e kadar geriledikten sonra gรผn gรผnรผ 2.96”nฤฑn hemen altฤฑnda tamamladฤฑ. Kur bu sabah ise gรผne 08.52’de 2.9593/2.9600 seviyesinde iลlem gรถrdรผ.
Dรผn akลam saatlerinde 3.13 civarฤฑnda iลlem gรถren sepet bazฤฑnda TL aynฤฑ saatte 3.1278/3.1290, 3.3020 civarฤฑnda olan euro/TL ise 3.2966/3.2980 seviyesinde bulunuyor.
Tahvil bono piyasasฤฑnda ise 11 ลubat 2026 itfalฤฑ 10 yฤฑllฤฑk gรถsterge tahvilde ortalama bileลik faiz dรผn spot kapanฤฑลta yรผzde 9.66, valรถrde son iลlem yรผzde 9.61 seviyesindeydi. ฤฐki yฤฑllฤฑk gรถsterge olan 11 Temmuz 2018 itfalฤฑ tahvilde ise dรผn spot kapanฤฑลta ortalama bileลik faiz yรผzde 9.18 seviyesinde gerรงekleลti.







