Piyasalar güne nasıl başlayacak

Piyasalar güne nasıl başlayacak

Davutoğlu'nun görevi bırakacağı ve AKP'nin kongreye gideceğinin ortaya çıkması ile yükselen dolar yarın piyasalarda sert hareketler yaşanacağını gösterdi

A+A-

Siyasi cephede son yaşanan gerilimden rahatsız olan yurtiçi piyasada, satış baskısı son iki günde artış gösterdi. Piyasanın merakla beklediği Erdoğan-Davutoğlu zirvesinin ardından “AK Parti’de kongre” haberleri doları daha da ateşledi.

Güne 2.84 liradan başlayan dolar, Beştepe’deki zirve saati yaklaştıkça 2.89 lirayı aşarak 2.9933 liraya kadar çıktı. 1 saat 40 dakika süren kritik toplantı öncesinde ise 2.8875 liradan işlem gören dolar, toplantının sona ermesinin ardından gelen haberlerle 2.98 seviyelerine fırladı. İlk tepki sonrası 2,93 seviyelerine gerileyen dolar/TL 2,95'in üzerinde işlem görüyor. Dolar/TL'de 2.97 ve sonrasında 3 lira seviyelerinin izleyeneği belirtiliyor.

Borsanın açılışında yüzde 2.5 düşüş bekleniyor

Yurtdışında satış baskısı devam ederken, yurtiçinde siyasi gelişmelere de bağlı olarak içerde dalga boyu artacak. Zira Borsa İstanbul, gerek yurtdışı piyasadaki olumsuz tablo, gerekse yurtiçinde siyasi gerilim nedeniyle son 3 günde yüzde 7 düşüş yaşadı. AK Parti'de kongre kararı sonrası aşağı yönlü seyrin devam edeceği düşünülüyor. Analistlere göre BIST'de yarınki açılışın yüzde 2- 2.5 civarında düşüşle olacağı yönünde. Endeksin 77.500 desteğine gerileyebileceği düşünülüyor.

Erdoğan, yarın Çetinkaya ile görüşecek

Bu arada Bloomberg'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanı Murat Çetinkaya ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni dönem MB Başkan'ı Çetinkaya'nın bir araya gelecek olmasının bir nezaket ziyareti olduğu düşünülüyor. (Dünya)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.