Piyasalarda bugünün gündemi

Piyasalarda bugünün gündemi

ABD ve İngiltere piyasalarının kapalı olduğu dün Draghi'nin açıklamaları ile yön arayan küresel piyasalarda bugün ABD'den gelecek dayanıklı tüketim malı siparişleri, tüketici güveni ve konut piyasasıyla ilgili verilerin izlenecek

A+A-

ABD ve İngiltere piyasalarının tatil olduğu haftanın dünkü ilk işlem gününde piyasalar ağırlıklı olarak Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'den gelen açıklamalar ve Ukrayna'daki gelişmelere odaklandı. Yurt içinde ise Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın açıklamaları gündemi belirleyen diğer önemli noktaydı.

Dün Avrupa'da Ukrayna Devlet Başkanlığı seçimi ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından Almanya DAX endeksi Draghi'nin açıklamalarından da bulduğu destekle yüzde 1,3 yükseldi. Asya'da ise bugün Japonya Nikkei endeksi yüzde 0,2 yükselişle kapanırken, Çin Şanghay bileşik endeksi 0,1 artışla seyrediyor.

Analistler, dün ABD  piyasalarının kapalı olması nedeniyle veri akışının zayıf olduğunu, bugün yurt içinde tüketici güven endeksiyle birlikte, ABD'den gelecek dayanıklı tüketim malı siparişleri, tüketici güveni ve konut piyasasıyla ilgili verilerin izleneceğini belirtiyor.

BIST 100 endeksinin 78.500 direncinin üzerinde kapandığına işaret eden analistler, yukarı hareketlerin devamı halinde 79.500 ve 80.000 seviyelerinin direnç olarak izleneceğini, 78.500'ün ise destek konumuna geleceğini belirtiyor.

Analistler kar satışları gelmesi halindeyse gün içi işlemlerde ilk desteklerin ise 78.200 ve 77.500 seviyelerinde olduğunu belirtiyor.

Bugün açıklanacak veriler şöyle:

10.00 TÜİK mayıs tüketici güven endeksi

11.30 İngiltere konut kredileri

15.30 ABD dayanıklı mal siparişleri

16.00 ABD mayıs hizmet sektörü PMI

16.00 ABD S&P/Case-Shiller konut fiyatları

16.00 ABD mart konut fiyat endeksi

17.00 ABD mayıs tüketici güven endeksi

17.00 ABD mayıs Richmond Fed iş dünyası endeksi

17.30 ABD mayıs Teksas imalat sanayi endeksi

17.30 ECB Başkanı Draghi konuşacak

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.