Porto Riko'nun kredi notu düştü

Porto Riko'nun kredi notu düştü

S&P Porto Riko’nun kredi notunu düşürdü. Spekülatif ülke düzeyine inen adanın borçlanmasının zorlaşması bekleniyo

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) Porto Riko’nun kredi notunu BB+’ya düşürdü. Bu sonuçla “yatırım yapılabilir” kategoriden “spekülatif” düzeye inen Porto Riko’nun yeni borçlanma yapmasının zorlaşması bekleniyor.

S&P, yönetimi ABD’ye bağlı Karayibler'de bir ada devleti olan Porto Riko’nun kredi notunu BBB-'den BB+’ye düşürdü. Adayı ayrıca negatif izlemeye alan kredi derecelendirme kuruluşu yeni not indiriminin de sinyalini vermiş oldu.

S&P bugün yayınladığı raporda adanın küçülen ekonomisine dikkati çekerek yeni borçlanma ve likidite sıkıntısıyla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

3,6 milyon nüfuslu adanın 16 milyar doları devlet garantili toplam 70 milyar dolar borcu bulunuyor. Porto Riko bir süredir emekli maaşlarında kısıntıya gitmek, vergileri artırmak ve bütçe açığını azaltmak gibi ekonomik tedbirlere başvuruyordu.

Diğer iki büyük kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s ve Fitch, Porto Riko’nun yatırım düzeyindeki notunu hala korumakla birlikte geçen aylarda adaya not kesintisine gidebilecekleri yönünde uyarıda bulunmuşlardı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.