Ons altฤฑn fiyatlarฤฑ, dolarฤฑn deฤer kazanmasฤฑyla iki haftanฤฑn zirvesinden aลaฤฤฑ yรถnlรผ hareket etti. Ancak ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Baลkanฤฑ Jerome Powellโฤฑn gรผvercin aรงฤฑklamalarฤฑ, faiz indirimi beklentilerini artฤฑrarak sarฤฑ metale destek saฤladฤฑ.
Spot altฤฑn bu sabah %0,15 dรผลรผลle ons baลฤฑna 3.366,81 dolardan iลlem gรถrรผyor. Geรงen Cuma gรผnรผ fiyatlar 11 Aฤustosโtan bu yana en yรผksek seviye olan 3.378,86 dolarฤฑ gรถrmรผลtรผ.

Altฤฑn iรงin kritik destek 3355 dolar
Analistler, kฤฑsa vadede 3.355 dolar seviyesinin kritik destek olduฤunu belirtiyor. Bu seviyenin gerisine dรผลรผlmesi durumunda 3.338 dolara kadar geri รงekilme olabileceฤi ifade edilirken, yukarฤฑ yรถnlรผ direnรง noktalarฤฑ ise 3.375โ3.388 dolar bandฤฑ olarak รถne รงฤฑkฤฑyor. Bu aralฤฑฤฤฑn aลฤฑlmasฤฑ halinde 3.408 dolar hedeflenebilir.
City Index kฤฑdemli analisti Matt Simpson, โKฤฑsa vadede sarฤฑ metal iรงin 3.350 dolar civarฤฑnda gรผรงlรผ bir destek var. Powellโฤฑn gรผvercin mesajlarฤฑ, Cuma gรผnรผ altฤฑnฤฑn dip yapmasฤฑna yardฤฑmcฤฑ olduโ dedi. Simpson ayrฤฑca kalฤฑcฤฑ bir yรผkseliล iรงin daha zayฤฑf istihdam verileri ve dรผลรผk PCE enflasyonu gerektiฤini, enflasyonun yรผksek kalmaya devam etmesi halinde ise altฤฑndaki kazanรงlarฤฑn sฤฑnฤฑrlฤฑ kalabileceฤini vurguladฤฑ.

Powell, geรงtiฤimiz Cuma gรผnรผ yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada iล gรผcรผ piyasasฤฑnda risklerin arttฤฑฤฤฑnฤฑ ancak enflasyonun halen tehdit oluลturduฤunu sรถyleyerek, Eylรผl ayฤฑnda olasฤฑ bir faiz indirimi sinyali vermiลti.
CME FedWatch Tool verilerine gรถre piyasalar, 17 Eylรผlโdeki Fed toplantฤฑsฤฑnda รงeyrek puanlฤฑk indirim ihtimalini %87 olarak fiyatlฤฑyor. Yฤฑl sonuna kadar toplamda 48 baz puanlฤฑk bir gevลeme beklentisi bulunuyor.







