Prisync, Türkiye'nin en inovatif projesi seçildi

Prisync, Türkiye'nin en inovatif projesi seçildi

İnovatif fikir ve girişimlerin yarıştığı Seedstars World Start-Up Yarışması’nın ilk etabı İstanbul’da düzenlendi. Girişimcilerin destekçisi Aktif Bank’ın sponsorluğunda yapılan yarışmayı Prisync isimli proje kazandı

A+A-

İnovatif fikir ve girişimlerin yarıştığı Seedstars World Start-Up Yarışması’nın ilk etabı İstanbul’da düzenlendi. Girişimcilerin destekçisi Aktif Bank’ın sponsorluğunda yapılan yarışmayı Prisync isimli proje kazandı. 30 ülkede düzenlenecek yarışmanın kazananları İsviçre’deki küresel mücadelenin galibi olmak için çalışacak.

Yeni jenerasyon bankacılığın mucidi Aktif Bank, inovatif fikir ve uygulamalara desteğini, dünya genelinde inovatif girişimlerin yarıştığı Seedstars World Yarışması’na sponsor olarak da gösterdi. Yarışmanın İstanbul ayağı, Bahçeşehir Üniversitesi’nde yapıldı.

Son bir yılda üretilen ya da uygulamaya konulan fikir ve girişimlerin yarıştığı “start-up” yarışmaları dünya genelinde büyük ilgi çekiyor. Seedstars World’ün dünya çapında düzenlediği “start-up” yarışmasının odağını ise “teknoloji, internet ve mobil uygulamalar” oluşturdu. 15 projenin değerlendirildiği İstanbul’daki yarışmaya Prisync isimli proje ile katılan Burç Tanır birinci oldu. Prisync; e-ticaret firmalarına yönelik olarak tasarlanan bir rakip takip yazılımı. Rakip firma ürünlerinin fiyat ve stok durumlarını takip ediyor, değişimleri bildirimler yoluyla iletiyor. Bu sayede rekabetçi fiyatlandırma yapılmasını, satış ve kârlılığın artırılmasını sağlıyor. 30 ülkede düzenlenecek yarışmanın kazananları İsviçre’deki küresel mücadelenin galibi olmak için çalışacak.

Halisdemir: Girişimcilere desteğimiz aratarak sürecek

Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir, inovatif fikir ve uygulamaların, yeni çağda iş yapma şekillerinin en temel belirleyicisi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası olan Aktif Bank olarak bu tip ortamları çok seviyor ve teşvik ediyoruz. Bu rekabet ortamının yaratıcılarını ve katılımcılarını ülkemizde görmekten ve dünya genelinde büyük bir prestije sahip Seedstars World yarışmasının sponsoru olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bankamız kendi işlerinin dışında spor, ulaşım, gayrimenkul, teknoloji, perakende, ödeme sistemleri gibi birçok alanda yatırımcı. 2012 yılında ‘Dünyanın En Yenilikçi Bankası’ seçilen Aktif Bank, girişimciliğe olan desteğini artan biçimde sürdürecektir.”

Etkinlikte açılış konuşması yapan Seedstar World kurucularından Pierre-Alain Masson, Seedstars World İstanbul etabının kendileri için çok heyecan verici olduğunu belirterek “Şehirde geçirdiğimiz birkaç günden sonra, Türkiye’de start-up ekosisteminin gerçek bir yükselme trendinde olduğunu söyleyebilirim. Şimdiden birçok heyecanlı girişimci ile tanıştık ve İstanbul’un gelecekte girişimci ekosistemi için önemli merkez konumuna ulaşması yolunda gerekli adımların atılması için çalışmalara başlandığını gözlemledik. Zorlu bir süreç sonucunda jüri oylarıyla belirlenen Türkiye etabı birincisine İsviçre’deki yarışmada başarılar diliyoruz” dedi.

İsviçre Başkonsolosluğu ile İsviçre Ticaret Odası tarafından da desteklenen etkinlikte İsviçre Ticaret Odası Başkanı Doğan Taşkent “İsviçre ve İstanbul ekosistemi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Stage-Co’nun kurucu ortağı Patrick Bosteels da “Türkiye’de start-up yarışmaları için bir gelecek var mı?” başlıklı konuşma yaptı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.