Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Erkan ve Kavcıoğlu atamaları hayal kırıklığı yaratacak

Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Erkan ve Kavcıoğlu atamaları hayal kırıklığı yaratacak

TCMB'nin başına Hafize Gaye Erkan'ın getirilmesiyle birlikte BDDK'nın başına TCMB'deki görevi sona eren Şahap Kavcıoğlu'nun atanmasını "İktidarın kafası belli ki karışık" şeklinde yorumlayan Yılmaz, atamaların hayal kırıklığı yaratacağını söyledi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görevi devralmasının ardından gözler Merkez Bankası'nın başına hangi ismin geçeceğindeydi ve beklentiler doğrultusunda Hafize Gaye Erkan, TCMB'nin ilk kadın başkanı olarak görevine başladı. Ancak Erkan'la birlikte yapılan bir başka atama da dikkat çekiciydi. Merkez Bankası'nda görevi Erkan'a devreden Şahap Kavcıoğlu BDDK Başkanı olarak atandı. 

Bu iki atamanın beraber yapılmasına dikkat çeken Yılmaz, Twitter hesabından şu sözleri paylaştı:

"Dün rasyonellik, şeffaflık, tutarlılık ve öngörülebilirlikten söz edenler geçmiş dönemin en önemli aktörlerinden Şahap Kavcıoğlu'nu BDDK’nın başına atıyor. TCMB atamasının da büyük bir hayal kırıklığı yaratacağını şimdiden not etmek isterim. Son günlerde yaşanılanlardan görüyoruz ki ülkeyi kendi düşürdükleri çukurdan çıkartacaklarını söyleyenler doğru kadroları belirlememiş, durum tespiti yapmamış ve istikrar programı hazırlamamış. Ortada ne ciddiyet var ne planlama. Böyle devlet yönetilmez! Şayet bu plansızlık ve kararsızlık devam ederse ülke olarak ödeyeceğimiz fatura daha da kabaracak"

 

İlgili Haberler