Putin TL'yi vurdu, dolar 2.20'yi geçti

Putin TL'yi vurdu, dolar 2.20'yi geçti

Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ile ilgili gelişmeler ve Rusya lideri Putin'in acil tatbikat kararı vermesi ile dolar 2.23'ü, euro 3.05'i geçti

A+A-

Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ile ilgili gelişmeler üzerine Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Rusya'nın batısında bulunan askeri birlikleri için acil tatbikat kararı vermesi uluslararası piyasaları allak bullak etti. Gelişmelerin özellikle, Rusya başta olmak üzere gelişmekte olan piyasalarda risk algısını artırması üzerine dolara doğru kaçış başladı.

TL karşısında güne piyasaların kritik seviye olarak kabul ettiği 2.20 seviyesinden başlayan dolar 2.23'e kadar yükseldi. Euro ise 3.05 seviyelerinde hareket ediyor. 

Haber ajansları, Devlet Başkanı Vlademir Putin'in, ülkenin batısında konuşlu silahlı kuvvetlerinin savaşa hazır olma durumunu test etmek için, birliklerine tatbikat emri verdiğini duyurdu. Rus Interfax Ajansı ise, Savunma Bakanı Sergei Shoigu'nun, "Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın emrine uygun olarak Batı Askeri Bölgesi'nde bulunan kuvvetler bugün (TSİ) 12:00 itibarıyla alarm durumuna geçirilmiştir" dediği belirtildi.

17 Aralık süreciyle yükselişe geçen kur 2.40'a kadar yaklaştıktan sonra Merkez Bankası'nın agresif faiz artırım kararı sonrası gerilemişti. Dolar TL karşısında en son 10 Şubat'ta 2.23 seviyelerini gördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.