QNB Finansbank çok sayıda şubesini kapatıyor

QNB Finansbank çok sayıda şubesini kapatıyor

QNB Finansbank yıl sonundan önce çok sayıda şubesini kapatma kararı aldı.

A+A-

BORSATEK - QNB Finansbank yıl sonundan önce çok sayıda şubesini kapatma kararı aldı. Eylül 2019 itibarıyla 542 şubesi ve 12.290 çalışanı olan bankanın çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere 30'a yakın şubesini kapatacağı ileri sürüldü. 

Bazı kaynaklar bankanın bu yıl için yüzde 5 küçülme kararı aldığını ancak, şube sayısını azaltma operasyonunun 2020'de de devam edeceğini belirtiyor.

paramedya'da yer alan habere göre, kapatılan şubelerde hesabı olan müşterilere SMS ile bilgi verilerken şu ana kadar personel çıkartma yaşanmadığı belirtiliyor.

26 Ekim 1987'de Hüsnü Özyeğin tarafından kurulan Finansbank 2006'da Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) tarafından satın alınmıştı. Bu satışın ardından hızlı bir şubeleşme sürecine girin banka iki yıl içinde 203 şube açmıştı. 

Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin ardından NBG Finansbank hisselerini 2016 yılının Haziran ayında Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu olan Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank'e satmıştı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.