Qualcomm'un bilançosu yatırımcısının yüzünü güldürdü

Qualcomm'un bilançosu yatırımcısının yüzünü güldürdü

Dünyanın önde gelen işlemci üreticilerinden Qualcomm, paylaştığı son bilançoda beklentileri aşan sonuçlar elde ederek yatırımcısının yüzünü güldürdü.

A+A-

Qualcomm ilk çeyrekte analistlerin beklentilerini aşan mali sonuçları açıkladı. Qualcomm'un telefon çipi satışları bir önceki yıla göre %16 arttı.

Şirket'in gelirleri 9,51 milyar dolar olan beklentilerin üzerine çıkarak 9,92 milyar dolar oldu.

Net kar çeyrek boyunca %24 artarak 2,77 milyar dolara veya hisse başına 2,48 dolara yükselirken, bu rakam bir yıl önce 2,24 milyar dolar veya hisse başına 1,98 dolar seviyesindeydi.

İlk çeyrekte düzeltilmiş hisse başına kar 2,37 dolar olan beklentilerin üzerine çıkarak 2,75 dolar oldu.

Qualcomm, içinde bulunduğumuz çeyrek için 8,9 milyar ila 9,7 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 1,73 ila 1,93 dolar arasında düzeltilmiş kazanç beklediğini söyledi.

Analistlerin cari çeyrek için beklentileri, 9,3 milyar dolar gelir üzerinden hisse başına 2,25 dolar kazanç elde edilmesi yönündeydi.

Qualcomm, Aralık çeyreğinde bir önceki yıla göre %16 artışla 6,69 milyar dolarlık telefon çipi sevkiyatı gerçekleştirdiğini ve bunun iki yıllık düşüşün ardından akıllı telefon pazarı için olumlu bir işaret olduğunu söyledi. Qualcomm, küresel telefon satışlarının yıldan yıla sabit kalmasını beklediğini söyledi.

CEO Cristiano Amon, "Android pazarının 2023'ü atlattıktan sonra istikrara kavuşacağını düşünüyoruz. Bu bir düzeltme yılıydı" dedi.

Özellikle, Samsung'un Ocak ayında piyasaya sürülen üst düzey Galaxy telefonlarında Qualcomm işlemcileri kullanılıyor ve şirket bu işin yeni bir anlaşma kapsamında birkaç yıl devam etmesini bekliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler