Quick Finans'ın kuruluşuna onay

Quick Finans'ın kuruluşuna onay

Maher Grup şirketlerinden Quick Sigorta'nın yüzde 100 iştiraki olan Quick Finansman AŞ, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) kuruluş izni aldı.

A+A-

irket açıklamasına göre, tamamı Quick Sigorta'ya ait olmak üzere 50 milyon TL'lik sermaye ile kurulan Quick Finans, 6361 sayılı kanun kapsamında faaliyet göstererek her türlü mal ve hizmet alımı için kredi verecek. Şirkete, Türkiye'de kurulan ilk finansman şirketinin kurucu ekibi de dahil olmak üzere birçok finansman şirketinde görevlerde bulunmuş olan, bankacılık ve finans sektöründen Nihat Karadağ liderlik edecek.

Maher Grubu, bünyesinde sigorta sektörü başta olmak üzere, enerji, gayrimenkul, bilişim ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren şirketler de bulunduruyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Maher Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Levent Uluçeçen, Maher Grubu'nun Quick Sigorta ile öncülük ettiği finansal sigortalar alanındaki lider konumunu, kuruluş vizyonu doğrultusunda finansman sektöründeki girişimleri ile sürdürmeyi ve güçlendirmeyi amaçladığını belirterek, finansman şirketlerinin, finansal kapsayıcılık alanında öncü rolü olduğunu aktardı.