RBS 30 bin kişiyi işten çıkartacak

RBS 30 bin kişiyi işten çıkartacak

120 bin çalışanı olan ünlü İngiliz bankası Royal Bank of Scotland şgücünün dörtte bir kadarını işten çıkarmayı ve küçülmeyi planlıyor

A+A-

İngiliz bankası Royal Bank of Scotland'ın yatırım bankacılığı biriminde ve uluslararası operasyonlarında küçülmeye gideceği ve 120,000 kişilik işgücünün dörtte bir kadarını işten çıkarabilecek

Yüzde 81 hissesi İngiliz hükümetinin elinde bulunan RBS'nin yeniden yapılanma kapsamında 30,000 kadar çalışanının işine son verebileceğini söyleniyor. Ancak bu rakam 18,300 kişinin çalıştığı Citizens birimi ve 4,500 çalışanı olan Williams&Glyn'in daha önce açıklanan satış planlarını da içeriyor.

RBS 2008'de yaşanan finansal kriz sırasında hükümetin 45.5 milyar sterlinlik (75.80 milyar dolar) mali yardımıyla kurtarılmıştı. O tarihten bu yana yatırım bankası ve Citizens'ın geleceği RBS yönetimiyle İngiltere Maliye Bakanlığı arasında sürtüşmeye neden oluyordu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.