RBS 8.2 milyar sterlin zarar açıkladı

RBS 8.2 milyar sterlin zarar açıkladı

İngiltere’nin önde gelen bankalarından Royal Bank of Scotland (RBS), geçen yıl sonu itibariyle 8,2 milyar sterlin ile son altı yılın en yüksek zararını açıkladı.

A+A-

İngiltere’nin önde gelen bankalarından Royal Bank of Scotland (RBS), geçen yıl sonu itibariyle 8,2 milyar sterlin ile son altı yılın en yüksek zararını açıkladı.

RBS'in açıklamasına göre, bankanın geçen sene sonu itibariyle vergi öncesi toplam zararı 2012’deki 5,2 milyar sterlinden 8,2 milyar sterline yükseldi.

RBS finansal verilerini açıkladıktan hemen sonra resmi internet sitesinden yatırımcılarına yönelik kurumsal bir mektup yayınlayarak, bankanın uzun vadeli stratejisini de duyurdu.

Söz konusu mektupta, şunlar kaydedildi: "Operasyon modelimiz, hissedarlarımızı ve müşterilerimizi daha fazla ödeyerek daha az hizmet almaları sonucuna götürüyor. Bunun değişmesi gerekiyor.

RBS’in performansındaki zayıf yönleri hedefleyecek yeni bir stratejiye ihtiyacımız var. Bu şekilde yatırımcılarımıza daha makul bir kazanç sağlayabiliriz. Bu banka son beş yılda olağanüstü bir dönem geçirdi. Toplamda 2,2 trilyon sterlinlik bir bilançoyu ve bizim için ağır bir maliyeti olan geçmişteki kayıplara yönelik çalıştık."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.