Rekabet Kurulu, Danone Tikveลli, Eti Gฤฑda, Horizon Hฤฑzlฤฑ Tรผketim ve Nestle Tรผrkiye hakkฤฑnda soruลturma aรงฤฑlmasฤฑnฤฑ kararlaลtฤฑrdฤฑ.
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya gรถre, Danone Tikveลli Gฤฑda ve ฤฐรงecek San. ve Tic. Aล, Eti Gฤฑda San. ve Tic. Aล, Horizon Hฤฑzlฤฑ Tรผketim Aล ve Nestle Tรผrkiye Gฤฑda Sanayi Aล’nin rekabete duyarlฤฑ bilgi deฤiลimi yoluyla Rekabetin Korunmasฤฑ Hakkฤฑnda Kanun’u ihlal edip etmediฤinin tespitine yรถnelik yรผrรผtรผlen รถn araลtฤฑrma Kurul tarafฤฑndan karara baฤlandฤฑ.
รn araลtฤฑrmada elde edilen bilgi, belge ve yapฤฑlan tespitleri mรผzakere eden Kurul, bulgularฤฑ ciddi ve yeterli bularak sรถz konusu teลebbรผsler hakkฤฑnda soruลturma aรงฤฑlmasฤฑna karar verdi.
– Nestle Tรผrkiye iรงin ayrฤฑ bir soruลturma daha aรงฤฑldฤฑ
Bu arada, Nestle Tรผrkiye Gฤฑda Sanayi Aล’nin, distribรผtรถrlerinin yeniden satฤฑล fiyatฤฑnฤฑ belirlemek ve distribรผtรถrlerine bรถlge ve mรผลteri kฤฑsฤฑtฤฑ getirmek suretiyle Kanun’u ihlal ettiฤi iddialarฤฑna yรถnelik yรผrรผtรผlen รถn araลtฤฑrma da tamamlandฤฑ.
รn araลtฤฑrmada elde edilen bilgi, belge ve yapฤฑlan tespitleri mรผzakere eden Rekabet Kurulu, bulgularฤฑ ciddi ve yeterli bularak, ลirket hakkฤฑnda soruลturma aรงฤฑlmasฤฑnฤฑ kararlaลtฤฑrdฤฑ.
Kurulca alฤฑnan soruลturma kararlarฤฑ, hakkฤฑnda soruลturma aรงฤฑlan teลebbรผslerin ya da teลebbรผs birliklerinin Kanun’u ihlal ettiฤi ve ceza yaptฤฑrฤฑmฤฑ ile karลฤฑ karลฤฑya kaldฤฑklarฤฑ veya kalacaklarฤฑ anlamฤฑna gelmiyor.







