Rekabetย Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyurulara gรถre, Aksaray Unlu Mamulleri Gฤฑda Sanayi ve Ticaret Limited ลirketinin, alฤฑcฤฑlarฤฑnฤฑn yeniden satฤฑล fiyatฤฑnฤฑ belirleyerek Rekabetin Korunmasฤฑ Hakkฤฑnda Kanun’u ihlal edip etmediฤinin tespitine yรถnelik yรผrรผtรผlen soruลturma sonuรงlandฤฑ.
Kurul, teลebbรผsรผn, alฤฑcฤฑlarฤฑnฤฑn yeniden satฤฑล fiyatlarฤฑnฤฑ belirleyerek kanunu ihlal ettiฤini kararlaลtฤฑrdฤฑ. Firma tarafฤฑndan sunulan uzlaลma talebinin kabul edilmesiyle, teลebbรผsle yรผzde 25 indirimli olarak 2 milyon 219 bin 764 lira para cezasฤฑ kesildi.
DANONE VE NESTLE SORUลTURMASI SONUรLANDI
Danone Tikveลli Gฤฑda ve ฤฐรงecek San. ve Tic. Aล veย Nestleย Tรผrkiye Gฤฑda Sanayi Aล tarafฤฑndan rekabete duyarlฤฑ bilgi deฤiลimi yoluyla kanunun ihlal edilip edilmediฤinin tespitine yรถnelik olarak yรผrรผtรผlen soruลturma da tamamlandฤฑ.
Soruลturma sonucunda, Danone Tikveลli Gฤฑda hakkฤฑnda idari para cezasฤฑ uygulanmasฤฑna yer olmadฤฑฤฤฑ kararlaลtฤฑrฤฑldฤฑ.
Nestle Tรผrkiye Gฤฑda Sanayi Aล’ye ise kanunun ilgili hรผkmรผnรผ ihlal ettiฤi gerekรงesiyle 260 milyon 183 bin 629 lira para cezasฤฑ verildi.
Aynฤฑ dosyada haklarฤฑnda soruลturma aรงฤฑlan ve uzlaลma talebinde bulunan Eti Gฤฑda San. ve Tic. Aล’ye 36 milyon 96 bin 652 lira, Horizon Hฤฑzlฤฑ Tรผketim รrรผnleri รretim Pazarlama Satฤฑล ve Ticaret Aล’e ise 55 milyon 140 bin 344 lira ceza uygulandฤฑ.
รte yandan Binboฤa รretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret Aล’nin, alฤฑcฤฑlarฤฑnฤฑn yeniden satฤฑล fiyatฤฑnฤฑ belirleyerek kanunu ihlal edip etmediฤinin tespiti amacฤฑyla yรผrรผtรผlen soruลturma da sonuรงlandฤฑ. Firmaya, alฤฑcฤฑlarฤฑnฤฑn yeniden satฤฑล fiyatlarฤฑnฤฑ belirleyerek kanunu ihlal ettiฤi gerekรงesiyle 3 milyon 938 bin 700 lira ceza kesildi.







