Reklam yatırımları 5 milyar lirayı geçti

Reklam yatırımları 5 milyar lirayı geçti

Medya yatırımları 2013 yılında yüzde 9.2 artışla 5.08 milyar lira oldu. Reklamcılar Derneği 2014'te de yüzde 10 büyüme tahmin ediyor

A+A-

Medya yatırımları 2013 yılında yüzde 9.2 artışla 5.08 milyar lira olurken, Reklamcılar Derneği Başkanı Alper Ünal, 2014 yılında da yüzde 10 büyüme öngördüklerini söyledi.

Reklamcılar Derneği Üyesi medya ajanslarının verileriyle hazırlanan 2013 reklam yatırımları raporunda yer alan bilgilere göre, yatırımların yüzde 57.25'i televizyon, yüzde 22.43'ü basın, yüzde 9.74'ü dijital, yüzde 6.85'i açık hava, yüzde 2.61'i radyo, yüzde 1.13'ü sinema reklamlarından oluştu.

Medya yatırımları için 2012 yılında harcanan tutar 4.65 milyar lira olmuştu. Alper Üner, geçen yıl, dijital reklam yatırımları pazar payının dünyada yüzde 23.2 olduğunu belirterek "Türkiye'de ise bu oran, yüzde 9.74. Dijital yatırımlar, büyümenin lokomotifi olmayı sürdürüyor" dedi.

Uluslararası alanda reklam sektörünün dijital medya yatırımlarıyla büyüdüğünü vurgulayan Üner, bu yatırımlar içinde sosyal mecraların payının yüksekliğine dikkat çekti.

Sosyal mecraları kullanarak ticaret yapmaya devam eden üyelerinin kısıtlamalar nedeniyle olumsuz etkilenebileceğini ve sektörün gelişiminin de bundan olumsuz etkilenebileceğini belirten Üner, "Bu nedenle sadece ifade özgürlüğünün değil, ticari ifade özgürlüğünün de olması gerekmektedir. Önümüzdeki dönemde dijital taraftaki olumsuzluklar, bu alandaki büyümeyi de olumsuz etkileyebilir" dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.