Rosatomโun Tรผrkiyeโdeki iลtiraki, Tรผrk devlet tahvillerine yatฤฑrฤฑm yapmak ve sonrasฤฑnda Akkuyu nรผkleer santrali ekipman alฤฑmฤฑ yapmak รผzere yedi yฤฑla kadar vadede 6,1 milyar dolarlฤฑk kredi hattฤฑ alฤฑyor.
Rus ลirketin 28 Temmuzโda tedarik portalฤฑnda yer alan belgeye gรถre Akkuyu Nuclear JSC, Akkuyu Nukleer Anonim ลirketi iรงin finansal hizmet alma amacฤฑyla ihale yapฤฑlacaฤฤฑnฤฑ duyurdu.
Salฤฑ gรผnรผ Bloombergโin sorularฤฑnฤฑ yanฤฑtlayan Rosatom โKaynak temin etmek ve temin edilen kaynaklarฤฑ kullanmak รผzere birรงok mekanizmanฤฑn kullanฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑโ belirtti.
ลirketin basฤฑn ofisinin verdiฤi yanฤฑtta โKredi anlaลmasฤฑ, fonun projede kullanฤฑlmasฤฑna kadar Tรผrk devlet tahvilleri ve/veya mevduatlarฤฑna geรงici olarak yatฤฑrฤฑmฤฑ kapsayabilirโ denildi.
Dokรผmanda elde edilecek fonun kullanฤฑm amacฤฑ olarak Akkuyu Nรผkleer Santraliโne ekipman ve hizmet alฤฑmฤฑndan Kazakistanโda uranyum deposu geliลtirilmesine kadar birรงok amaรง sฤฑralandฤฑ. Tรผrk devlet dolar tahvillerinde alฤฑm ve mevduat da gerekรงeler arasฤฑnda sฤฑralandฤฑ.
ลu ana kadar ihale sonuรงlarฤฑna iliลkin Rosatom tedarikรงi portalฤฑnda herhangi bir aรงฤฑklama yer almadฤฑ.







