RTA Laboratuvarları halka açılıyor

RTA Laboratuvarları halka açılıyor

SPK, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ'nin halka arzına onay verdi

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ'nin halka arzına onay verdi.

SPK haftalık bültenine göre  Kurul, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ'nin 13 TL hisse fiyatı ile halka arz edilmesine onay verdi.

Kurul İş GYO'nun 50,4 milyon lira tutarında bedelsiz sermaye artırımı ve Yapı Kredi'nin yurt dışında ihraç edilmek üzere 3 milyar dolar tutarında borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı. Kurul ayrıca Odea Bank'ın 300 milyon lira, Aktif Yatırım Bankası'nın 200 milyon lira,  Atılım Faktoring'in 70 milyon lira, Bossa Ticaret TAŞ'nin 50 milyon lira ve Turkish Faktoring'in 18 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı başvurularına da onay verdi.

Bültene göre Anadolu Hayat Emeklilik 30 milyon lira tutarında bedelsiz, Işıklar Enerji ve Yapı Holding AŞ de Şirket’in, Işıklar Yatırım Holding AŞ'yi devralması suretiyle birleşmesi amacıyla 174,7 milyon lira tutarında bedelli sermaye artırımı için Kurul'a başvuruda bulundu. Ayrıca Vakıflar Bankası 8 milyar lira tutarında borçlanma aracı ve Bereket Varlık Kiralama AŞ de yurt dışında ihraç etmek üzere 500 bin dolar tutarında kira sertifikası ihracı için Kurul'a başvurdu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.