Ruslar gıda ithalatı için geliyor

Ruslar gıda ithalatı için geliyor

AB ve ABD'den gıda alımına sınırlamalar getiren Rusya, Türkiye'den ek gıda ithalatı hakkında görüşmeler yapmak için bir heyeti Türkiye'ye gönderiyor

A+A-

AB ve ABD'den gıda alımına sınırlamalar getiren Rusya, Türkiye'den ek gıda ithalatı hakkında görüşmeler yapmak için bir heyeti Türkiye'ye gönderiyor.

Bu çerçevede Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) ve Türkiye Tarım Bakanlığı, yarın Ankara’da düzenlenecek müzakerelerde Türkiye’den gıda ithalatının genişletilmesi olanağını görüşecek.

Rusya’nın Ankara Ticaret Temsilciliği’nden bir kaynak, RIA Novosti ajansına, “Rosselhoznadzor Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseyenko başkanlığında üst düzey bir heyet, yarın Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle görüşmek için bugün Ankara’ya gelecek. Görüşmede Türkiye’den Rusya’ya balık, süt, hayvancılık, sebze ve meyve ürünleri ithalatını arttırma olanağı ele alınacak” diye açıkladı.

Kaynak, müzakereler sırasında, Rusya’ya gıda ihracatı yapma yetkisine sahip Türk şirketleri listesinin genişletilmesi konusunun da ele alınacağını belirtti.
Bu konuda, Rosselhoznadzor Başkanı Sergey Dankvert ve Türkiye Tarım Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil arasında 8 Ağustos’ta gerçekleştirilen telefon görüşmesinde ön anlaşmaya varılmıştı.

Rusya’nın Sesi’nin haberine göre, Moskova, Rusya’ya karşı yaptırım uygulayan ülkelerden tarım ve gıda ürünlerinin girişini bir yıllığına yasaklamıştı. Rusya’ya karşı yaptırım uygulamayan Türkiye, bu bağlamda Rusya’ya ihracatı arttırma fırsatını yakaladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.