Rusya faizleri değiştirmedi

Rusya faizleri değiştirmedi

Rusya Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, gecelik refinans faiz oranlarını yüzde 7,00 olarak bıraktı.

A+A-

Rusya Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, gecelik refinans faiz oranlarını yüzde 7,00 olarak bıraktı.

Piyasalarda da beklenti faizlerin değişmeyeceği yönündeydi. Banka 3 Mart'ta aldığı sürpriz bir kararla faiz oranlarını 150 baz puan artırarak, yüzde 5,50'den yüzde 7,00'ye çıkarmıştı. Banka bir haftalık repo faiz oranını yüzde 8, bir günlük mevduat faiz oranını yüzde 6 olarak korudu.

Bankadan yapılan açıklamada, bu dönemde enflasyonist risklerin yüksek olduğu belirtildi. Açıklamada enflasyon ve mali istikrarın öncelikli hedefleri olduğunu belirten banka, enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren yavaşlayacağı belirtti. Banka, tüketici talebinin hala büyüme için ana tetikleyici olduğunu kaydetti. Rusya Merkez Bankası, gelecek aylarda bir faiz indirimi ihtimali görünmediğine işaret etti. 

Ocak ticaret fazlası beklentilerin üstünde

Öte yandan Rusya'da Ocak ayında ticaret fazlası 18,9 milyar dolar oldu. Dünyanın en yüksek ticaret fazlası veren ülkelerinden olan Rusya'da Ocak ayında da aynı seyir devam etti. Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, ihracat yüzde 1,5 artışla 39,5 milyar dolar, ithalat yüzde 4,8 düşüşle 20,6 milyar dolar oldu. Böylece ülkede ticaret fazlası 18,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Piyasalarda beklenti 17,7 milyar dolar fazla geleceği yönündeydi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.