Rusya kripto para madenciliğinde vites yükseltiyor

Rusya kripto para madenciliğinde vites yükseltiyor

Yayınlanan yeni bir rapor Rusya'nın kripto para madenciliğine daha fazla odaklanacağını ve bu çerçevede bu sene içerisinden yüzde 20 ila 40 arasında pazarın büyüyebileceğini paylaştı.

A+A-

Yeni bir rapor, Rus kripto madenciliği sektörünün 2024 yılında "%20 ila %40 arasında" büyüyebileceğini iddia etti. Medya kuruluşu Overclockers'a göre, iddialar BitRiver'ın bir raporunda sektörün içindenki isimlerden geldi.

Rusya kripto madenciliğinin en büyük oyuncusu. Firma, sektörün "yasallaştırılması" ile sonuçlanabilecek yakın tarihli bir yasal düzenlemenin arkasındaki itici güçlerden biri.

Raporda analistler, "düşük elektrik maliyeti" ve "yetkililer tarafından sıkı bir düzenleme yapılmamasının" kripto madencileri için "iyi büyüme dinamikleri" ile sonuçlandığını iddia etti.

Raporun yazarları, Endüstriyel Madencilik Derneği direktörü Sergei Bezdelov'un endüstriyel kripto madenciliği pazarının 2023 yılında "iki katına çıkacağını" söylediğini aktardı.

BitRiver, geçen yıl yerli Bitcoin madencilerinin toplamda yaklaşık 54.000 BTC tahakkuk ettirdiğini iddia ediyor.

Firma, Rusya'nın dünyanın en büyük kripto madenciliği güçlerinden biri olmaya "devam ettiğini" söyledi.

BitRiver ayrıca Rus madencilerin "bilgi işlem kaynaklarının" "%95'inden fazlasının" BTC madenciliği için kullanıldığını iddia etti.

Ancak, tüm uzmanlar bu istatistik üzerinde hemfikir değil. Encry Vakfı'nın kurucu ortağı Roman Nekrasov, BTC'nin Rus madencilik çalışmalarının %90'ını oluşturduğuna inandığını söyledi.

Rus madencilerin %10'unun Litecoin (LTC) ve Kaspa (KAS) gibi altcoinlere odaklandığını söyledi.

İlgili Haberler