Rusya, Ruble'deki kaybı önleyemiyor

Rusya, Ruble'deki kaybı önleyemiyor

Ukrayna'daki gelişmelerin ardından Kırım gerginliği ile değer kaybı hızlanan ruble'deki kaybı engellemek için Rus Merkez Bankası yaptığı müdahale ile 2.66 milyar dolar sattı.

A+A-

Ukrayna'daki gelişmelerin ardından Kırım gerginliği ile değer kaybı hızlanan ruble'deki kaybı engellemek için Rus Merkez Bankası piyasaya dolar veriyor. Rusya Merkez Bankası, bu çerçevede döviz piyasasına çarşamba günü yaptığı müdahaleler ile 2,66 milyar dolar sattığını duyurdu.

Rusya MB, 1 milyar doların üzerinde müdahale yaptığı günlerin ardından rublenin kur sepeti karşısında hareket bandını genişletme stratejisi çerçevesinde dün hareket bandını 35.80-42.80'den 35.90-42.90 seviyesine çıkarmıştı. Banka bu sabah da hareket bandını 35.95-42.95 seviyesine yükseltti.  

Öte yandan Rusya'nın dar tanımlı parasal tabanı geçtiğimiz hafta gösterdiği artışla yeniden 8 trilyon rublenin üzerine çıktı. Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bir önceki hafta 7 trilyon 994,3 milyar ruble olan parasal taban, geçen hafta itibariyle 8 trilyon 91,5 milyar rubleye geldi. Böylece haftalık değişim yüzde 1,22 artış şeklinde oldu. Para tabanının temel içeriğini Rusya Merkez Bankası'nın bastığı para ve bankanın ruble cinsinden zorunlu mevduat rezervleri oluşturuyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.