Rusyaโnฤฑn Suriyeโdeki operasyonlarฤฑnฤฑ yรถneten Operasyonel Birim Baลkanฤฑ Andrey Kartapolov, Moskovaโnฤฑn Suriyeโde deniz, kara ve hava birliklerini iรงine alan devasa bir askeri รผs kuracaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. Ancak generalin bu รงฤฑkฤฑลฤฑna Kremlin Sarayฤฑ azarlarcasฤฑna yanฤฑt vererek, โRusyaโnฤฑn nerede askeri รผs kuracaฤฤฑna Savunma Bakanlฤฑฤฤฑ deฤil, Baลkomutan Vladimir Putin karar verirโ dedi.
Suriyeโde yeni ve devasa bir Rus askeri รผssรผ kurulacaฤฤฑna dair tartฤฑลma รถnceki gรผn baลladฤฑ. โKomsomolskaya Pravdaโ gazetesine demeรง veren General Kartapolov, โSuriyeโdeki mevcut Tartus deniz รผssรผmรผzรผn yanฤฑ sฤฑra bir de kara รผssรผ kurmayฤฑ dรผลรผnmรผyoruz. Asฤฑl planฤฑmฤฑz tek bir รผs oluลturmak. Burada deniz, kara ve hava birlikleri bir arada yer alacakโ dedi.
Hรผrriyet’te yer alan habere gรถre aynฤฑ zamanda Rusya Genelkurmay Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ olan Kartapolov ayrฤฑca ลu anda Suriyeโnin Akdeniz kฤฑyฤฑlarฤฑnda bulunan รงok sayฤฑdaki savaล gemisinin ฤฐลฤฐDโe karลฤฑ operasyonlara her an fรผze ateลiyle katฤฑlabileceklerini bildirdi.
Kartapolovโun รงฤฑkฤฑลฤฑna Kremlin Sarayฤฑndan yanฤฑt gecikmedi. Rusya Devlet Baลkanฤฑ Vladimir Putinโin basฤฑn danฤฑลmanฤฑ Dimitri Peskov gazetecilerin โRusya Suriyeโde yeni askeri รผs mรผ kuruyorโ sorusuna sinirli bir ลekilde cevap vererek, โBu soruyu bana yรถneltirken bizim Genelkurmayโฤฑn Baลkomutan Putinโin bilgisi dฤฑลฤฑnda karar aldฤฑฤฤฑnฤฑ mฤฑ ima ediyorsunuz? Bรถyle dรผลรผnรผyorsanฤฑz diฤer sorularฤฑnฤฑza geรงelim lรผtfenโ ifadesini kullandฤฑ.
Rusya Genelkurmayฤฑ ile Kremlin Sarayฤฑโnฤฑn askeri รผs hakkฤฑndaki farklฤฑ tutumu yorumlayan Moskovaโdaki askeri gรถzlemciler, yรถnetimde โSuriyeโdeki krize Rusya hangi derinliฤe kadar girmeyi dรผลรผnรผyorโ tartฤฑลmasฤฑ baลlamฤฑล olabileceฤini belirtti. ฤฐkinci ihtimal ise Rusyaโnฤฑn Suriyeโde gerรงekten kalฤฑcฤฑ ve bรผyรผk bir รผs kurmayฤฑ planladฤฑฤฤฑ, ancak General Kartapolovโun aceleci davranarak bu bilgiyi zamanฤฑndan รถnce basฤฑnla paylaลmฤฑล olduฤu yรถnรผnde.
Rusya, Suriye’deki hava saldฤฑrฤฑlarฤฑ iรงin Lazkiye kentindeki Hmeimim hava รผssรผnรผ kullanฤฑyor. Rusyaโnฤฑn Akdenizโdeki tek รผssรผ ise Suriyeโnin sahil kenti Tartus’ta yer alฤฑyor.







